EXCLUSIV Amalia Belantoni cere măsuri urgente în agricultură: „E o ruşine să primeşti 20 de lei pentru o capră şi 100 pentru un măgar. Fără ţăranii români, o să muriţi de foame!” VIDEO

Amalia Belantoni, femeie de afaceri cu businessuri în HoReCa şi în agricultură, trage un semnal de alarmă, în exclusivitate la România TV, cerând guvernanţilor să intervină cât mai repede pentru a ajuta cu subvenţii ţăranii români producători.

16 sept. 2022, 13:35
EXCLUSIV Amalia Belantoni cere măsuri urgente în agricultură: „E o ruşine să primeşti 20 de lei pentru o capră şi 100 pentru un măgar. Fără ţăranii români, o să muriţi de foame!” VIDEO

Amalia Belantoni spune că sumele primite în acest moment de fermierii români sunt infime, iar forţa de muncă este foarte greu de găsit, astfel încât a ajuns să muncească ea însăşi la curăţenia ţarcurilor animalelor, pe care tot ea le şi hrăneşte.

„Efectiv suntem ţărani cu acte, suntem producători, tot ce facem e producţie proprie. Până şi soţul meu, care este sicilian, a devenit ţăran român. Facem tot ce trebuie ca să supravieţuim, că despre asta este vorba.

Dacă Covidul ne-a îndepărtat de zona asta de HoReCa, dar şi de alte multe businessuri, care a trebuit să moară, acum ne-am reorientat pe partea de glie, de animale. Este extraordinar de greu, imaginaţi-vă că aceste animale mănâncă non-stop, pe ele nu le interesează că e nu ştiu ce guvernator sau nu ştiu ce criză sau boala maimuţei, covrig şi alte boli d-astea care sunt la modă.

Ele trebuie să mănânce, totul s-a scumpit, foarte multe dintre echipamentele noastre merg pe benzină. Este o bătaie de joc ceea ce se îîntâmplă în România la această oră, pentru că efectiv guvernanţii nu au grijă de tăranul român. Nu se gândesc că fără ţăranul român o să pieriţi, o să muriţi de foame?

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta spune că procurorii sunt pregătiţi să „execute” odată cu preluarea guvernării de PSD: „Procurorii care vor face ce a făcut Portocală trebuie să fie siguri că nu o păţesc. E un mesaj politic foarte serios”

Eu, de bine de rău, mănânc acolo un cal, un măgar, mănânc o plantă, dar ăştia din Parlament, cu costume luxoase, cu gărzi de corp, ce o să mănânce, tabla de pe maşină?

Tot ce înseamnă baza societăţii este agricultura, sunt animalele, sunt ţăranii. Unde este porcul ăla de pe vremuri, ca să puteţi să mâncaţi? Unde sunt indemnizaţiile? E o ruşine să primeşti 20 lei pentru o capră, să primeşti 100 de lei ca să creşti un măgar, când ei au nevoie de nu ştiu câtă mâncare, de nu ştiu câtă atenţie. Nu mai spun de oameni, care nu sunt, am ajuns eu, femeie de afaceri, să vin să rânesc, să hrănesc animale.

Şi vorbim despre nişte suflete, dar noi, dacă nu avem un ajutor, o subvenţie din partea statului, cum putem noi să supravieţuim? De aia vreau eu să se facă ceva, mai mult decât face domnul ministru, care e singur între câte înselătorii se întâmplă acolo. De ce nu se ajută poporul român?

România nu înseamnă doar Palatul Parlamentului şi guvernanţii care au salarii, România suntem noi, ţaranii!”, a spus Amalia Belantoni, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Nu am auzit pe nimeni în Europa să bage bani în greieri. Vom mânca porc din Spania şi pui din Olanda”