EXCLUSIV ASF ar putea plafona preţul poliţelor RCA. Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF: „Luăm în calcul, pentru o perioadă limitată”

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul o plafonare a tarifelor RCA, după scandalul din ultimele zile privind creșterile de până la 40%, potrivit purtîtorului de cuvânt al instituţiei.

09 mart. 2023, 21:11
EXCLUSIV ASF ar putea plafona preţul poliţelor RCA. Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF: „Luăm în calcul, pentru o perioadă limitată”

Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a intrat în direct la România TV, joi seară, în emisiunea Andreei Creţulescu, pentru a comenta recentele creşteri vertiginoase ale tarifelor la poliţele auto RCA.

Întrebat anterior dacă ia în calcul o plafonare a tarifelor la RCA, Apostol declarase că este una dintre variante.

“În vederea protecției consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA. Luăm în calcul toate posibilitățile și aspectele”, a declarat Daniel Apostol.

În legătură directă la România TV, Daniel Apostol a confirmat şi a explicat.

„Politele majoritatii, a 90% dintre automobilele asigurate RCA, au inregistrat cresteri in medie de 16%. Raportam ultimele tarife de referinta publicate la cele anterioare. Acestea sunt tarifele de referinta, nu preturile din piata. Un auditor extern este cel care analizeaza piata si face calculele pentru aceste date de referinta.

Citeşte şi: Propunerile care vizează interzicerea centralelor de apartament în UE. Ce ţări s-au aliniat deja şi când vine rândul României

Deci va confirm, pentru a proteja consumatorii de eventuale evolutii in crestere a tarifelor, ASF ia in considerare plafonarea acestor tarife. Analizam toate aspectele necesare pentru a veni cu aceasta propunere.”, a declarat Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Polițele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) ar urma să fie chiar cu peste 40% mai scumpe, pe cel mai riscat segment al pieței, conform celor mai recente tarife de referință date publicității de ASF.

Anterior, ASF ceruse firmelor de asigurări să nu facă speculații și să nu impună tarife exagerate la RCA, ca urmare a publicării tarifelor de referință.

“Este drept ca oamenii să fie îngrijorați cu privire la creșterea tarifelor RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiara atrage atenția tuturor companiilor de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA”, a trannsmis ASF.

Citeşte şi: KFC în stațiile Rompetrol. Patru noi benzinării pe autostrada A1 care oferă clienților o gamă variată de servicii