KFC în stațiile Rompetrol. Patru noi benzinării pe autostrada A1 care oferă clienților o gamă variată de servicii

Rompetrol Downstream și Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, au deschis astăzi patru centr de servicii pe Autostrada A1.

09 mart. 2023, 18:37
KFC în stațiile Rompetrol. Patru noi benzinării pe autostrada A1 care oferă clienților o gamă variată de servicii
KFC în stațiile Rompetrol

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și Rompetrol Downstream au deschis astăzi, 9 martie 2023, primele patru centre de servicii integrate dpe Autostrada A1, potrivit economica.net.

Acestea sunt amplasate pe tronsonul Nădlac-Sibiu, în apropierea orașelor Pecica și Orăștie, conform unui comunicat al Rompetrol.

Centrele au fost predate pentru utilare, operare și întreținere de către Compania Națională de Amdinistrare a Infrastructurii Rutiere S.A. către Rompetrol Downstream prin intermediul unor contracte de cesiune de servicii atribuite prin licitație publică.

„Este o premieră pentru România, un concept gândit integrat pentru spațiile de servicii de pe autostrăzi, care asigură accesul clienților la o gamă variată de produse și servicii, spații generoase pentru odihnă, relaxare sau savurarea mesei împreună cu cei dragi, precum și spații pentru producătorii locali și regionali. La acestea se adaugă stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, precum și parteneriatul încheiat cu lanțul de restaurante KFC”, a declarat Cătălin Dumitru, Director Retail și Marketing în cadrul KMG International și membru al Consiliului de Administrație al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

Citește și: Rompetrol angajează vânzători în 30 de localităţi. Salariul pornește de la 3.000 de lei, plus tichete de masă şi program flexibil

Stațiile inaugurate astăzi fac parte dintr-un pachet de 12 astfel de centre pe care Fondul le va deschide pe Autostrada A1, investiția fiind estimată la peste 40 de milioane de dolari. Investiția pentru centrele deja inaugurate s-a ridicat la 14 milioane de dolari, urmând să fie deschise și celelalte opt, în apropierea localităților Sagu, Giarmata, Recaș și Cristian.

„Brandul Rompetrol își continuă dezvoltarea națională și regională. În 2013 am lansat un nou concept general al stațiilor Rompetrol, la finele lui 2019 am propus clienților o dezvoltare a acestuia prin alinierea elementelor constructive exterioare la tendinţele actuale şi o optimizare a spaţiului destinat produselor gastro, iar acum trecem la următorul nivel – o stație nouă Rompetrol pentru autostrăzile din România.

În plus, sunt primele benzinării din România unde se poate savura o masă caldă, cu mâncare proaspătă, preparată din ingrediente naturale achiziționate de la producători locali. Meniul este pentru toate gusturile și cuprinde atât feluri de mâncare tradițională, cât și preparate din bucătăria internațională”, a declarat Zhanibek Nugertayev, directorul general al Rompetrol Downstream.

Citește și: Ce produse de fast-food sunt mai sănătoase şi mai sărace în calorii, McDonalds sau KFC?

Fiecare stație are câte 45-65 de angajați noi, fiecare dintre acestea fiind dotate cu șase puncte de alimentare cu carburanți pentru autoturisme, două puncte de alimentare rapide pentru camioane, TIR-uri și autobuze, o pompă AdBlue, un skid de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), sisteme de recuperare vaporri și iluminat led și patru posturi de încărcare rapidă a mașinilor electrice.

„Totodată, compania este în contact cu autoritățile locale pentru a găsi și atrage producători locali și regionali interesați de promovarea și comercializarea produselor românești, iar, în funcție de interesul acestora, vom continua dezvoltarea acestui centru de servicii prin crearea de spații dedicate și condiții sigure de comercializare”, a adăugat Zhanibek Nugertayev.

Parteneriatul încheiat între Rompetrol și KFC reprezintă o noutate pentru autostrăzile din România și este operat de holdingul Sphera Franchise Group. Restaurantele KFC vor avea spații distincte și se vor regăsi în trei locații din cele 12 de pe autostrada A1.