EXCLUSIV | Avocatul studentului marocan care ar fi comis asasinatul din Iaşi rupe tăcerea. „O persoană care ar fi vinovată nu s-ar fi gândit să ajungă în România unde era suspectul numărul unu”

Avocata care-l reprezintă pe studentul marocan care ar fi comis dubla crimă din Iaşi a declarat, vineri, în direct la România TV, că tânărul este nevinovat, nu a încercat să fugă şi că îşi cumpărase în urmă cu trei săptămâni excursia în Roma pentru care are şi bilete de întoarcere în România. Mai mult, Raluca Andrei a mai precizat că bărbatul este "o persoană fără antecedente penale" care provine dintr-o familie înstărită.

17 dec. 2021, 16:01
EXCLUSIV | Avocatul studentului marocan care ar fi comis asasinatul din Iaşi rupe tăcerea. „O persoană care ar fi vinovată nu s-ar fi gândit să ajungă în România unde era suspectul numărul unu”

Raluca Andrei, avocatul studentului marocan care ar fi comis asasinatul din Iaşi, a confirmat, pentru România TV, că Ahmed Sami El Bourkadi urmează să ajungă în România la începutul săptămânii viitoare.

„Pe data de 21 decembrie, în cursul zilei de marţi, urmează să fie adus în România. Noi ne-am fi dorit să fie mai devreme adus. Colegul din Italia îmi spusese în principiu când erau gata autorităţile române să-l preia, în Italia procedura era terminată şi totul pregătit pentru predarea lui”, a declarat avocata Raluca Andrei, la România Tv.

Apărătoarea a precizat că, deocamdată, nu a reuşit să discute în mod direct cu studentul marocan, acuzat de comiterea dublei din Iaşi. ” Ce ştiu este din relatările familiei, a tatălui şi a surorii lui şi din ce am discutat cu avocatul cu care colaborez în Italia şi care a intrat să-l reprezinte”, a explicat ea.

Citeşte şi: Dezvăluiri şocante în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Greşeala făcută de principalul suspect care a dus la prinderea acestuia

Studentul marocan care ar fi comis asasinatul din Iaşi se apără. Explicaţiile avocatei sale

„Varianta lui e că avea aceste bilete achiziţionate din urmă cu trei săptămâni – un city break la Roma. Faptul că avea biletul către România achiziţionat. În momentul în care a fost identificat de carabinieri, el nu a încercat să se sustragă. El era în drum spre România. A aflat din Italia că e cercetat şi căutat pentru aceste fapte.

Şi-a contactat familia şi a spus că vrea să vină cât mai repede şi urma bineînţeles să se întoarcă în România.

O persoană care ar fi vinovată, mă gândesc, fiind cetăţean canadian, având rude, familia în Maroc, ar fi căutat să fugă şi să aleagă alte destinaţii. Nu s-ar fi gândit să ajungă în România unde era suspectul numărul unu pentru dublul asasinat”, a afirmat Raluca Andrei.

Întrebată de ce anchetatorii români îl consideră principalul suspect în cazul asasinatului din Iaşi, avocata a afirmat că Ahmed Sami El Bourkadi „a fost văzut în perimetrul casei victimei exact la data presupusei fapte”.

„Totodată, se pare că victima ar fi trimis unor cunoscuţi de-ai săi nişte poze cu prilejul unei petreceri pe care ar fi dat-o în locuinţă, la care era prezent şi clientul meu.

Clientul meu nu a negat în niciun moment faptul că ar fi fost acolo. Într-adevăr la data respectivă, el susţine că a fost acolo, şi-ar fi uitat un hanorac în casa victimei. Spune că într-adevăr îl cunoaşte pe cetăţeanul marocan şi tangențial, din vedere, o ştia şi pe Vanessa, dar nu a interacţionat cu ea”, a mai precizat Raluca Andrei.

Motivul comiterii dublei crime din Iaşi, un mister

Cât despre mobilul crimei, avocata principalului suspect susţine că acest lucru este „principala problemă” în acest caz.

„Dacă am reuşi să identificăm mobilul crimei, cu siguranţă că s-ar face lumină mult mai repede în acest caz. Din păcate, până acum nici oficialităţile, nici noi n-au reuşit să identificăm care ar fi un presupus mobil al crimei.

Şi clientul meu face parte dintr-o familie înstărită de medici şi de avocaţi din Maroc. Nu probleme financiare ar fi fost la mijloc. Nu este cunoscut în anturajul consumatorilor sau al traficanţilor de droguri. E o persoană fără antecedente penale, înscrisă la studii, cu un trecut şi o moralitate ireproşabilă.

Nu ştiu care ar putea fi mobilul şi nici din partea autorităţilor n-am auzit”, a conchis ea.

În urmă cu trei zile, Poliţia Română a anunţat că tânărul suspectat de uciderea unui student marocan şi a prietenei acestuia, la Iaşi, a fost prins la Roma. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi ceruse luni arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi pentru omor.

Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Ajniyah, ambii studenţi la Medicină în Iaşi, au fost uciși săptămâna trecută cu zeci de lovituri de cuțit, în timpul nopții. Un tânăr marocan cu cetăţenie canadiană este suspectat că a intrat peste ei în casă și i-a ucis cu zeci de lovituri de cuţit. Cei doi au încercat să se apere, însă totul a fost zadarnic.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Suspectul dublei crime face dezvăluiri care pot schimba cursul anchetei: Tânăra ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit