Dezvăluiri şocante în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Greşeala făcută de principalul suspect care a dus la prinderea acestuia

Studentul marocan la Medicină, considerat principalul suspect în cazul dublei crime din Iaşi, şi-a uitat încălţămintea, plină de sânge, pe care a purtat-o în momentul comiterii ororilor, chiar în apartamentul pe care-l închiriase. Mai mult, la Roma, în momentul în care a fost prins, Ahmed Sami El Bourkadi purta perechea de adidaşi pe care a folosit-o în momentul în care ar fi încercat să şteargă urmele crimelor.

17 dec. 2021, 15:20
Dezvăluiri şocante în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Greşeala făcută de principalul suspect care a dus la prinderea acestuia

Dezvăluiri şocante în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că sunt foarte importante două dintre probele descoperite în cercetarea faptelor care ar fi fost comise de studentul marocan. Este vorba despre două perechi de încălțăminte, una găsită în apartamentul în care locuia tânărul, iar alta găsită în picioarele tânărului când a fost prins la Roma, conform Bzi.

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi, poreclit „Casapul” din Moara de Vânt”, ar fi încercat să muşamalizeze cele două crime, susţin surse din rândul anchetatorilor ieşeni. Tânărul este acuzat că i-ar fi ucis pe Ioana Vanesa Burlacu și pe Youssef Ajniyah cu zeci de lovituri de cuțit. Deocamdată, mobilul dublei crime rămâne învăluit în mister.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul studenţilor ucişi la Iaşi. Suspectul dublei crime face dezvăluiri care pot schimba cursul anchetei: Tânăra ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit

Într-un timp extrem de scurt, procurorul de caz și polițiștii care s-au ocupat de anchetă au reușit să pună cap la cap mai multe informații care au dus la identificarea marocanului considerat principalul suspect în cazul dublei crime din Iaşi. Criminaliştii susţin că tânărul ar fi încercat să șteargă urmele și să distrugă probe importante.

Miercuri seara, poliţiştii au efectuat o percheziţie în apartamentul din Iaşi în care Ahmed Sami El Bourkadi stătea cu chirie. Acolo, criminaliștii au găsit mai multe probe ce ar putea face legătura cu cele două asasinate. Odată ce a fost identificată adresa la care locuia Ahmed Sami El Bourkadi, a început să „curgă” o nouă serie de probe. Din locuința marocanului, polițiștii au ridicat mai mulți saci cu haine și obiecte personale.

Citeşte şi: Descinderi în casa marocanului care ar fi comis dublul asasinat din Iaşi. Saci cu probe, ridicaţi de poliţişti din locuinţă

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că printre probele importante se numără o pereche de încălțăminte sport marca Nike, pe care Ahmed Sami El Bourkadi i-a purtat în momentul în care ar fi comis crimele. Perechea de pantofi sport va fi examinată în laboratoarele criminalistice, după ce ar fi fost observate câteva urme de sânge ce ar putea aparține Ioanei Vanesa Burlacu și iubitului ei Youssef Ajniyah, notează sursa citată.

Citeşte şi: Marocanul suspectat că a ucis doi studenți la Iași va fi extrădat în România. Autoritățile italiene au aprobat predarea suspectului

Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor când, la Roma, l-au prins pe Ahmed Sami El Bourkadi încălțat cu perechea de pantofi sport a căror urme au fost găsite în vila din Moara de Vânt. Individul ar fi fost încălțat cu perechea pe care o purtat-o și când s-a întors în vila pentru a șterge urmele.

Pe de altă parte, la audieri, studentul marocan suspectat de dubla crimă a susținut că este nevinovat. A recunoscut că-l cunoștea pe cel care a fost găsit mort în locuința din Moara de Vânt. De asemenea, a spus că o știa doar din vedere pe prietena acestuia, dar că nu el este cel care a comis crimele. Autoritățile române au precizat că tânărul de origine marocană, care are cetăţenie canadiană, va fi adus în țară pe data de 21 decembrie.

https://youtu.be/CsLMMHxyOlo