EXCLUSIV| Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România. ”Sunt un om normal și cred că orice om normal la asta se gândește”

Victor Ponta, consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, a vorbit duminică seară, în exclusivitate, la România TV despre tragediile care s-au abătut în ultimele zile peste România, dar și care este cea mai mare temere a sa, în urma celor întâmplate.

27 aug. 2023, 22:21
EXCLUSIV| Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România. ”Sunt un om normal și cred că orice om normal la asta se gândește”
Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România.

Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România. Fostul premier al României s-a declarat indignat de tragedia de la Botoșani, în urma căreia o gravidă a murit în spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute, de cea din 2 Mai, în urma căreia doi studenți au fost uciși de un tânăr care s-a urcat drogat la volan, dar și de explozia de la Crevedia de sâmbătă, care a produs moartea a doi oameni și rănirea a 58.

Citește și EXCLUSIV| Victor Ponta, atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis, după tragedia din Crevedia. ”Face foarte bine că își vede în continuare de vacanță. Așa arată România lucrului bine făcut”

Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România

Victor Ponta a subliniat că este mai rău decât acum opt ani și că Klaus Iohannis care după tragedia de la Colectiv a promis mari reforme, nu a făcut nimic.

”Ce se întâmplă cu statul Român? Pentru că aici este o problemă a statului român din ultimii ani în care de fiecare dată parcă e mai rău. De fiecare dată zicem: Bun, cine ar trebui să aibă grijă să nu moară o femeie însărcinată la un spital? Cine trebuie să aibă grijă să nu te omoare un șofer care mai fusese prins cu droguri pe stradă? Cine trebuie să aibă grijă ca atunci când aveam un accident ca cel de aseară să se întâmple ceea ce a spus domnul Iohannis acum opt ani după Colectiv?… E mult mai rău decât acum opt ani, e mult mai rău, în toate aceste cazuri”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Noul consilier onorific al premierului Ciolacu a subliniat că după toate aceste tragedii îi este fiică pentru siguranța copiilor săi.

Mai mult, Victor Ponta a ținut să vorbească despre importanța ridicării de noi spitale pentru ca medicii să reușească să facă față fluxului tot mai mare de pacienți, iar cetățenii să poată beneficia de servicii medicale de calitate în timp util și să nu mai fie nevoiți să aștepte ore întregi pe holurile unităților medicale.

”Mă tem cel mai mult pentru binele copiilor mei. Sunt un om normal și cred că orice om normal la asta se gândește. Aoleu, nu ce pățesc eu, să fie bine copilul meu, să aibă o școală bună. Să aibă dacă Doamne ferește, știți eu nu mai am copii mici, dar vorbeam cu o familie care are un copil foarte mic și mi-a zis: Domnule, la urgență pentru un copil mic de doi ani, de trei ani, aștepți pe coridor șase ore, opt ore, 10 ore. Zic, aoleu, cum? Hai că noi suntem oameni mari, îmi rup ceva stau pe coridor acolo până își face timp, dar cu un copil mic? Zic, cum? în 2023 se întâmplă asta? Da, se întâmplă! În București, nu vorbim de alte orașe sau sate din această țară. Păi măi, e ceva în neregulă atunci, e normal că nu pot medicii ăia de la Grigore Alexandrescu să salveze copii din toată țara. Tocmai de aia, haideți să mai facem un spital de copii, hai să facem și la Ploiești. Eu sper ca în perioada următoare, bine primul lucru este să le fie bine celor răniți, dar după aceea dacă avem și noi stabilitate, dacă îl lasă în pace pe Ciolacu se apucă să le rezolve, pe care? Nu știu, că are 100 de probleme moștenite, nu știu de care se apucă primul, eu mă bag doar la partea cu economia că la restul sunt alții mai buni”, a mai spus fostul premier.

Citește și Răsturnare de situație în cazul exploziilor de la Crevedia! Procurorii au prezentat filmul întregii tragedii