EXCLUSIV Ce mașini dețin miniștrii Guvernului Ciolacu. Șoferii executivului conduc de la mașini clasice și „ursuleți” până la preaiubitul Volkswagen Passat

Miniștrii sunt și ei, la urma urmei, oameni cu pasiuni și plăceri nevinovate. Mașina proprie a devenit un mijloc de transport extrem de necesar, iar șefii din Guvernul Ciolacu știu și ei asta. Iată ce mașini conduc zilnic mai-marii României.

31 aug. 2023, 17:21
EXCLUSIV Ce mașini dețin miniștrii Guvernului Ciolacu. Șoferii executivului conduc de la mașini clasice și „ursuleți” până la preaiubitul Volkswagen Passat
Ce mașini conduc miniștrii din Guvernul Ciolacu

Pentru a afla ce mașini conduc cei mai importanți șoferi de pe șoselele din România, am consultat declarațiile de avere ale acestora, publicate pe site-ul oficial al Guvernului României – gov.ro, unde se poate vedea clar ce bolizi țin în garaj miniștrii noștri.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, nu are niciun autoturism trecut în declarația de avere, dar, în urmă cu doi ani, oficialul a ajuns la evenimentul „Adevărata Vineri Verde” la volanul unei mașini electrice Renault Zoe, ce-i drept împrumutată. Premierul declara la acea vreme că membrii de partid vor cumpăra o Dacia electrică, despre care credea că este produsă la Mioveni, când, de fapt, mașina venea tocmai din China.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,  nu mai deține, potrivit celei mai recente declarații de avere, niciun autoturism. Însă, a vândut un Ssangyong Korando pentru 20.000 de euro, dar a avut în garaj și mașina preferată a românilor – Volkswagen Passat, la care a renunțat pentru 29.670 de lei.

Citește și: Cât te costă să încarci lunar o mașină electrică în România. Sunt pregătiți românii să renunțe la mașinile clasice?

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, nu deține mașină personală, după cum se arată în cea mai recentă declarație de avere, dar nici din declarațiile mai vechi nu reiese că ar fi deținut vreodată un autoturism.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, are în garaj o adevărată bijuterie. El conduce un BMW X5, anul de fabricație 2019, care, potrivit site-urilor de specialitate, valorează în prezent câteva zeci de mii de euro.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, nu deține niciun autoturism, dar următorul ministru de pe lista noastră vine tare din spate.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, deține nici mai mult, nici mai puțin de trei mașini și o șalupă, după cum urmează:

  • Hyundai Santa FE, anul fabricației 2015
  • Ford Fusion, anul fabricației 2007
  • Hyundai Tucson, anul fabricației 2020
  • Șalupă Laguna, anul fabricației 2009

Ligia Deca, ministrul Educației și Cercetării, are în garaj o Kia Sportage din 2016, dar și un Opel Corsa din 2007, o altă mașină populară printre români.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, se „laudă” doar cu o Toyota care datează din anul 2008.

Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, conduce un Hyundai, modelul nu este precizat în declarația de avere, anul de fabricație 2018, dar a primit moștenire o Dacia Sandero din 2019.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu deține mașină personală.

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, are în garaj o Skoda Octavia 1.9 TDI, an de fabricație 2010, și o Dacia Duster 2018.

Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, conduce un Volkswagen Tiguan, anul de fabricație 2017, care valorează în acest moment, potrivit site-urilor de vâznări autoturisme, aproximativ 20.000 de euro.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, conduce un Volkswagen, modelul nu este precizat în declarația de avere, fabricat în anul 2018.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nu deține mașină personală.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, pare a fi un entuziast al mașinilor de epocă și al senzațiilor tari. El deține o motocicletă Honda CBR 2006 și un autoturism Chrysler Cordoba din 1979. Amintim că facilitățile pentru mașinile clasice vor deveni istorie. Pentru a economisi bani, Guvernul are în plan să elimine scutirea de plata impozitului anual pentru această categorie de autoturisme. Ar urma ca mașinile clasice să fie taxate asemeni unei mașini noi, indiferent de valoarea lor sau de alți factori.

Ce mașini conduc șoferii din Guvern

Citește și: Lux și opulență la RAR Bacău! O mașină de epocă în valoare de 3,5 milioane euro i-a lăsat cu gura căscată pe inginerii care au efectuat ITP-ul. FOTO

Ivan Bogdan-Gruia, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deține două BMW-uri celebre în rândul românilor, mai exact un BMW 320D 2007 și un BMW 730 2009.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, conduce un Mercedes Benz B Clas din 2017, model care valorează în prezent aproximativ 20.000 de euro.

Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, are trei autoturisme – Volkswagen Passat CC 2011, Volkswagen Arteon 2020, Porsche Panamera 2014.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, ultima dar nu cea din urmă, conduce un Mercedes GLC 2019, cotat la câteva zeci de mii de euro.