EXCLUSIV Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii: „Nu vreau să dau speranţe”

Ministrul Muncii a făcut, joi seară, la România tv, noi precizări privind o nouă majorare a pensiilor. Marius Budăi i-a asigurat pe români că se caută soluţii pentru a se putea creşte, din nou, pensiile.

10 mart. 2022, 20:57
EXCLUSIV Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii: „Nu vreau să dau speranţe”

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a explicat, joi seară, la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu, ce se întâmplă cu noua majorare a pensiilor care ar trebuie să aibă loc în septembrie.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Anunţul ministrului Muncii

Citeşte şi Se modifică Legea Pensiilor. Aceşti români ar putea ieşi la pensie mai repede. Care sunt condiţiile

Marius Budăi a declarat că subiectul privind creşterea pensiilor se află în atenţia coaliţiei de guvernare.

„Este atentia permanenta a noastră, a coalitiei, mai ales a mea. Nu vreau sa dau nici sperante, nu vreau nici sa dezamagesc. Atunci când vom avea clar o concluzie, când vom avea ceva de comunicat, o vom face. 

Suntem in plina legatura si cu partenerii sociali, cu sindicatele şi cu patronatele. Vom avea discutii, lucram, majorarea pensiilor este in atentia noastra.

Ne-am angajat in programul de guvernare sa prezentam un calendar, ne-am angajat la acel pachet social. Căutăm soluţii în acest sens”, a declarat ministrul la România Tv.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat săptămâna aceasta că Guvernul trebuie să facă reforma pensiilor pentru a elimina inechitățile din sistem.

„În ce privește sistemul de pensii și reforma pensiilor, eu cred și toți românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităților din sistem. Sunt multe situații în care un pensionar a ieșit la pensie anul acesta și are pensia mai mare cu 30-40% față de alt pensionar care a ieșit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă și nimeni nu-și dorește să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creșterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a crește pensiile mici, poți crește doar punctul de pensie și cnd crești punctul de pensie, crești la toți și inechitățile devin și mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem și nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici” -a spus Vîlceanu, într-o conferință.

Secretarul general al PNL a respins o solicitare a partenerilor de guvernare de la PSD de renegociere a PNRR cu Comisia Europeană, dar a admis că legal există totuși posibilitatea de a modifica planul.

Citeşte şi Pilonul II de pensii. Se majorează cota de cotribuţie pentru pensiile private. Decizia Guvernului îi afectează pe toţi românii