EXCLUSIV Ciolacu, despre campania pro-vaccinare: E jenant, parcă sunt nişte staruri rock. E Sofia Loren Raluca Turcan?

Marcel Ciolacu pune eșecul campaniei de vaccinare pe seama guvernului condus de Florin Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis. După ratarea primei ținte, de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, sunt șanse extrem de mici ca ținta de la începutul toamnei, de peste 10 milioane de oameni vaccinați, să mai fie atinsă.

01 iun. 2021, 22:29
EXCLUSIV Ciolacu, despre campania pro-vaccinare: E jenant, parcă sunt nişte staruri rock. E Sofia Loren Raluca Turcan?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept „jenantă” situaţia legată de campania în care miniştrii cabinetului condus de Florin Cîţu fac campanie pro-vaccinare, el susţinând că miniştrii sunt plătiţi „să îşi facă datoria de demnitari”. „E jenant, parcă sunt nişe staruri rock (…) E Sofia Loren Raluca Turcan? Eşti Brad Pitt, să vină lumea să te urmeze?”, susţine el.

„Nu poţi să accepţi… l-am văzut la televizor, făceau reclamă cu vaccinarea. Măi, oameni buni, noi vă plătim să guvernaţi ţara, să vă faceţi datoria de demnitari. E jenant, parcă sunt nişte staruri rock. Doamna Turcan a ieşit, e cu vaccinarea de parcă nu ne aducem aminte, a participat, când eram toţi închişi în case, nici nu puteam să ieşim pe balcon că luam COVID, dânsa era la domnul Orban în birou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, în exclusivitate la România Tv.

El a ironizat-o pe Raluca Turcan în contextul implicării sale în campania pro-imunizare faţă de COVID-19.
„E Sofia Loren Raluca Turcan? Eşti Brad Pitt, să vină lumea să te urmeze?”, a spus Ciolacu.

El a catalogat drept „o tâmpenie” ideea organizării unor tombole adresate celor care se vaccinează. Liderul social-democrat i-a criticat pe deţinătorii portofoliilor din Executiv şi pentru că şi-au delegat atribuţiile.

„Absolut toţi miniştri şi-au delegat semnătura (…) niciunul nu-şi asumă nimic. Ei se ocupă, mai nou, de Congres. Ce facem patru luni de zile până ţin ei congresele, că vedem că domnul Cîţu a început să umble la puşculiţa banului public, nu ai dânsului, să-i împartă”, a mai spus Ciolacu.

”Domnul Cîțu cu domnul Iohannis au spus că vor fi 5 milioane, iar în septembrie vor fi 10,4 milioane de oameni vaccinați. Au spus că vom ajunge la o vaccinare de 100.000 de oameni pe zi. Suntem la 20.000. A ieșit domnul Rafila și le-a spus să meargă la sate. Nu trebuie făcută discriminare, nu trebuie să dai bani la oameni ca să se vaccineze.

Eu sunt pro-vaccinare. Familia mea s-a vaccinat. E o tâmpenie, nu se poate (n.r. organizarea de tombole pentru cei care se vaccinează). Nu mitui oamenii, nu îi jigni! E guvernul său, nu se poate ce face. E guvernul său, să și-l asume. Nu și l-a vrut? Nu a luat toți perdanții să îi strângă numai ca să moară ”ciuma roșie”?”, a spus Marcel Ciolacu, marți seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Marcel Ciolacu, despre atentatul de la Arad: „E grav că s-a creat un precedent. Acolo e clar grup organizat, trebuiau sute de descinderi”