Marcel Ciolacu, despre atentatul de la Arad: „E grav că s-a creat un precedent. Acolo e clar grup organizat, trebuiau sute de descinderi”

Liderul PSD, Marcel Ciolalcu, anunţă că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul "eşecului" PNRR. Preşedintele social-democraţilor a comentat şi reacţia autorităţilor după atentatul de la Arad.

01 iun. 2021, 21:11
Marcel Ciolacu, despre atentatul de la Arad: „E grav că s-a creat un precedent. Acolo e clar grup organizat, trebuiau sute de descinderi”

Marcel Ciolacu a fost prezent marţi în studiourile România TV, unde a participat la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu,

„Sunt doua probleme mari. S-a creat un precedent, in Romania nu s-au mai inatamplat asemenea lucruri. Aici e clar ca este vorba de crima organizata, nu putem da vina pe pompieri pentru ca nu s-a gasit o cheie. Dar nu ne mira nimic, ei dupa doi ani tot dau vina pe PSD si pe ciuma rosie.

Domnul de la ministerul de Interne ar trebui sa puna mana sa isi faca treaba sau sa plece, daca nu e in stare. Pe timp de pace ce mai important minister este cel de Interne.

L-am vazut la televizor ca facea reclama vaccinului, cu doamna Turcan si domnul Orban. Domnule, noi ii platim sa conduca tara, nu sa fie staruri rock. Doamna Turcan, cand noi eram inchisi in casa, ea facea chefuri cu Orban.

Repet, daca nu se actioneaza imediat, vor mai fi astfel de cazuri. Daca nu descurajezi astfel de lucruri… Acolo poate a fost cineva platit, e clar ca e grup organizat, trebuie sa intri cu toate fortele. Ce se intampla, evaziune, trafic de droguri, de persoane, cine stie. Trebuiau descinderi la sute de persoane.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre recenta apariţie publică a procurorului care anchetează posibila fraudă electorală de la alegerile locale din sectorul 1.

„Procurorul a spus ce am spus cu totii. Din informatiile mele lipsesc voturile din sectii intregi din sectorul 1. Nu mai exista, au disparut sacii, mai sunt doar procesele verbale. Este cea mai mare frauda electorala, nu vorbim de voturile dintr-o comuna, ci din sectorul 1 al Bucurestiului.

Cine e in spate? Vom afla. Va spun cu certitudine ca domnul Barna a fost in Biroul Electoral de Sector, nu avea voie, el nu candida, nici Iohannis nu avea voie acolo.

Cel mai important este sa se afle adevarul. Daca nu se afla si raman doar acele imagini cu sacii, lumea nu mai merge la vot. E ca la bolsevism, important este cine numara voturile. Asteptam rezultatele anchetei si apoi vom face referendum. Mai mult ca sigur procurorul va constata ca a fost frauda. Iesirea lui a fost tocmai ca sa nu fie indepartat, iar daca va fi oricum, va fi clara miza.

Cum adica, doamna Clotilde nu-si da demisia, daca se constata ca a fost aleasa prin frauda? Pai nu era USR fara penali? Ce e in sectorul 1, plin de gunoi, de capuse. Asta e administratia de dreapta pe care o lauda Citu.

Eu sper ca motiunea de cenzura sa treaca. Problemele lor sunt de congrese, iar energia s-a scumpit cu 180%. Ce fac romanii la iarna.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susţine că posibila criză a sistemului de pensii, anunţată de guvern prin vocea vicepremierului Dan Barna, este din vina lipsei de viziune a guvernului Cîţu.

„Actuala ministră s-a angajat singură cu salariul minim, ca sa nu plateasca. E un fel de evaziune fiscala mascata. Am vorbit prin videocall si cu FMI-ul zilele trecute si le-am spus ca nu este nicio problema. Pe timpul guvernarii PSD am venit cu 1,5 milioane de noi angajati si 350.000 de noi IMM-uri. Trebuie sa stimulezi, noi o sa prezentam saptamana viitoare un pachet de legi in detaliu, nu cum a venit domnul Barna sa anunte cresterea salariului minim.

Aici trebuie sa vii cu o reforma, ca oamenii acestia sa fie angajati de IMM-uri, sa-i califice si dupa aia sa le creasca salariul.

Eu nu inteleg cum au putut sa imprumute 30 de miliarde de euro intr-un an jumatate. Am vazut ca Germania nu a depus PNRR cu tot cu imprumuturile. Noi de ce luam in PNRR si 15 miliarde, de ce nu ne focalizam pe granturi, pe cei 15 miliarde gratis. Au o problema majora cu priorităţile.”, a adăugat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD spune că votul pe moţiunea de cenzură din 14 iunie este şansa ca românii să scape de guvernarea PNL. Ciolacu avertizează că, în următoarele 4 luni, Cîţu şi Orban vor încerca să-şi atragă colegii de partid de partea lor împărţindu-le funcţii şi bani.

„Tu intri in razboi cu autoritatile locale, iar ne imparti in pesedisti si restul. O sa fie dezastru in astea 4 luni in Romania din cauza luptei de partid din PNL. Unul o sa imparta bani, ca e la guvern, unul va imparti functii, ca e sef de partid. Ei maine vin cu PNRR sa-l prezinte, dar nu si cu anexele. Unele anexe le avem si noi si o sa le prezentam.”

Ciolacu a vorbit şi despre campania de vaccinare, pe care o consideră un eşec cauzat de aroganţa cu care autorităţile îi tratează atât pe români, cât şi pe primarii opoziţiei.

„Nu poti sa jignesti asa poporul roman. Cu vaca din India, unde vaca e sacra. Asta e atitudinea, nu inteleg ca nu pot continua asa? Suntem pe ultimul loc la vaccinare in Europa. AU zis 10 milioane, dupa aia au zis 5 milioane, nu am zis eu. Si-a setat singur targetul, daca nu a fost in stare, sa se duca acasa. A iesit Rafila si le-a spus ca nu merg calculele, ca nu vaccinam doar in orase, ci si la sat. Nu mai merge cu discriminari.

Eu sunt pro-vaccinare, impreuna cu toata familia mea, toti sunt vaccinati. Domnule, dar noi decidem, eu si familia mea. Au iesit Rafila si Streinu-Cercel si au explicat, el face filme cu Raluca Turcan. Pai Raluca Turcan e Sophia Loren? El e Brad Pitt, ca sa-i urmeze lumea?

Pana Iohannis nu iese public si-si cere scuze pentru „ciuma rosie”, eu nu mai am ce sa discut cu el. Stie la fel de bine ca si mine cine ce e „ciuma rosie”. Acum vine copy-paste asta, Citu, si zice ca administratiile PSD. Pai, ba, vrei sa scot hartiile, sa vezi cum mituiesti primarii PNL? Toti parlamentarii, si de la AUR si de la alte partide, trebuie sa se hotarasca daca vor sa continuam asa patru uni de zile, cu acest troc politic pe viitorul Romaniei”, a incheiat Marcel Ciolacu.

Ştirea iniţială

Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că textul moţiunii de cenzură pe care urmează să o depună social-democraţii în Parlament pe 14 iunie va fi trimis şi celor de la AUR pentru a face „adăugiri”.

Marcel Ciolacu a adăugat că PSD va încerca să „dărâme” Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care urmează să o depună în Parlament.

„Pe 14 iunie o să depunem moţiunea de cenzură. O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament.

Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care o vom depune. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie – de ce nu a depus PSD moţiune de cenzură până acum. Ce voiaţi, domnule, să depunem moţiune de cenzură după două săptămâni de la alegeri?

Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm. Stai, că de-abia au fost alegeri acum o săptămână şi a ieşit omul cu 67%, cum să îl suspendăm? Cam aşa s-a întâmplat şi acum. După ce s-au terminat alegerile i-a strâns domnul Iohannis să aibă Guvernul său pe pierzători”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Lupta pentru putere se înteţeşte. Bilanţul guvernului Cîţu ar putea fi folosit ca armă politică