EXCLUSIV| Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie.”Cum mă uit eu în oglindă când îi dau domnișoarei de la SPP bagajul să mi-l care! Nu ne permitem o aeronavă pentru o singură persoană”

Noul premier al României, Marcel Ciolacu, i-a dat marți o nouă lecție de modestie președintelui Klaus Iohannis. În timp ce șeful statului a ales să plece în ultimele sale turnee oficiale cu o aeronavă de lux închiriată din Luxemburg, Marcel Ciolacu și-a luat miniștrii și a plecat în prima sa vizită oficială în calitate de prim ministru al României, în Germania, cu un avion de linie, la clasa economic.

04 iul. 2023, 21:55
EXCLUSIV| Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie.”Cum mă uit eu în oglindă când îi dau domnișoarei de la SPP bagajul să mi-l care! Nu ne permitem o aeronavă pentru o singură persoană”

Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie. Noul premier al României a vorbit în exclusivitate, la emisiunea ”Punctul Culminant”, de la România TV, despre alegerea sa de a merge în Germania cu un avion de linie, la clasa economic, în timp ce președintele Iohannis a cheltuit sume impresionante de bani din bugetul statului pentru închirierea unui avion de lux cu care se plimba de la București la Sibiu, de unde o lua pe prima doamnă a țării și plecau în vizitele oficiale.

Citește și Marcel Ciolacu cere mai multe trupe NATO germane permanente pe teritoriul României. Premierul PSD, alături de Volodimir Zelenski (VIDEO)

Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie

Noul premier a subliniat că fiecare demnitar are dreptul să aleagă cu ce vrea să călătorească.

”Eu cred că greșim, fiecare demnitar are dreptul să aleagă cum vrea să călătorească. Nu a fost o călătorie pe pe distanțe mari, a fost o călătorie cu escală. Nu am făcut un exercițiu de imagine, nu am făcut ceva care să nu pară natural. Acest lucru l-am făcut dintotdeauna. Și în China am fost la economic. Nu vreau să fac o comparație, e un lucru normal. Eu îmi doresc să fiu un nom normal. Vedeți…haideți să devenim cu toții normali. Eu așa am călătorit până acum. Foarte rar eu și familia mea am călătorit la business doar dacă era zbor lung.

Cum mă uit eu în oglindă când îi dau eu domnișoarei de la SPP bagajul să mi-l care. Așa sunt eu, nu e nici exercițiu de imagine, nu pentru că urmează să candidez. Din acest motiv am mers și cu metroul. Este pariul vieții mele să rămân cum am fost până acum”, a spus Marcel Ciolacu, în exclusivitate, la România TV.

Întrebat dacă România va achiziționa un avion pentru înaltele oficialități ale statului, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu este prevăzut în momentul acesta, în bugetul României o astfel de cheltuială. Va fi o discuție, dar pe viitor, cu adevărat trebuie remediat acest lucru pentru că nu îl folosește doar președintele României sau primul ministru. Sunt forumuri economice în care merg oamenii de afaceri cu miniștrii, există olimpiade, concursuri internaționale, unde sportivii pot folosi această aeronavă. Nu ne permitem o aeronavă pentru o singură persoană.”

Citește și Cum a călătorit Marcel Ciolacu în vizita oficială în Germania. Premierul a zburat cu o cursă de linie și și-a așteptat singur bagajul FOTO