EXCLUSIV Ciutacu ia pulsul ministerelor într-o singură zi. Sorin Grindeanu: „În curând va fi inaugurat lotul 2 din A0 Nord, care face legatura dintre DN1 şi DN2. La anul se va circula pe autostradă de la Craiova la Constanţa”

Victor Ciutacu face miercuri un demers jurnalistic fără precedent. Merge oră de oră în birourile noilor miniștri și prezintă top trei măsuri care se iau pentru populație, iar a treia vizită i-a făcut ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

21 iun. 2023, 13:12
EXCLUSIV Ciutacu ia pulsul ministerelor într-o singură zi. Sorin Grindeanu: „În curând va fi inaugurat lotul 2 din A0 Nord, care face legatura dintre DN1 şi DN2. La anul se va circula pe autostradă de la Craiova la Constanţa”

Sorin Grindeanu a vorbit despre cele mai importante proiecte şi lucrări aflate în desfăşurare, dar şi despre finanţările din fonduri europene ale acestora, remarcând absorbţia din ce în ce mai bună din ultima vreme.

„Am primit o suplimentare de 450 de milioane de euro, pe care o vom termina in aproximativ o luna. Apoi mai cerem, pentru ca la alte ministere au ramas, executia bugetara a fost mai slaba, si daca nu sunt consumati, se intorc la Bruxelles, metaforic vorbind.

Pe langa faptul ca s-a mers foarte bine in ultima perioada la absorbtia de fonduri europene, am vrea sa mergem la fel si in continuare.”, a spus Grindeanu, pentru România TV.

Ministrul Transporturilor a făcut şi o listă a priorităţilor mandatului său.

„Prima este legata de media anuala de kilometri de autostrada si drum expres pe care trebuie sa ii dam in folosinta. Incepanad cu anul acesta, aceasta medie trebuie sa fie de 100 de km pe an. Deci pana la sfarsitul anului viitor, ne trebuie cel putin 200 de km.

Lotul 3 din autostrada Craiova-Pitesti va fi dat în folosinţă anul acesta, celelalte doua loturi anul viitor.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ciutacu ia pulsul ministerelor într-o singură zi. Budăi face anunţul care încheie greva minerilor: „Solicitarea dumnealor este rezolvată. Instrucţiunile de aplicare a legii pleacă deja în teren”

A doua prioritate este Portul Constanta. Stiti ca am facut o prioritate si in primul meu mandat si voi continua sa insist sa investim pentru a creste capacitatea de operare. Pentru ca este cel mai mare port la Marea Neagra, pentru ca este iesire spre Asia Centrala si avem gandite parteneriate in acea zona, pentru ca doar pe partea feroviara in anii viitori se va investii in zona peste un miliard de euro, ceea ce e o suma record.”, a spus Grindeanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dezvăluit şi ce lucrări sunt aproape de a fi date în folosinţă în perioada următoare.

„Acum cea mai importanta lucrare este podul de la Braila, care va fi gata in aproximativ doua saptamani, va fi dat in circulatie. Eu poimaine voi merge la Braila sa vad cum stam.

In Bucuresti deja s-au dat in circulatie, iar la sfarsitul lunii iunie se da in folosinta si cel din Berceni. Dar mai important este faptul ca avem in sparsit licitate si semnate contractele pe A0 (centura). Anul viitor trebuie sa se circule de la Craiova pana la Constanta pe autostrada. Spre toamna. Se vor termina si lucrarile intre Craiova si Pitesti. Pe A0 Nord s-au semnat contractele la inceputul anului, deci lotul 2 A0 Nord, care face legatura dintre DN1 si DN2, va fi inaugurat in curand. Lucram tot cu aceeasi companie, care a avut rezultate.”, a mai dezvăluit Grindeanu, în dialog cu Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Cu ursul la uşă! Tanczos Barna, revoltat de situaţia urşilor ajunşi în oraşe: „O să ajungem să avem urşi la Constanţa sau care fac baie în Deltă”