EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone își păstrează încrederea, după ce a fost înfrânt în sondaje de Nicușor Dan: „Nu cred că poate să stea la un asemenea procent”

Cristian Popescu Piedone, președintele partidului PUSL și candidat la Primăria Capitalei, își păstează încrederea, chiar dacă sondajele sunt în favoarea actualului primar, Nicușor Dan.

15 apr. 2024, 21:44
EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone își păstrează încrederea, după ce a fost înfrânt în sondaje de Nicușor Dan: „Nu cred că poate să stea la un asemenea procent”

Potrivit unui sondaj Sociopol făcut la cererea România TV, în perioada 9 – 13 aprilie, în București, Nicușor Dan se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor cu 43%, Cristian Popescu Piedone pe al doilea loc cu 41%, medicul Cătălin Cîrstoiu pe al treilea loc cu 8%, urmați de Mihai Enache (5%) și Alexandru Pânișioară (3%).

Citește și: Purtătorul de cuvânt al PNL: Este exclusă o susţinere a lui Piedone la Primăria Capitalei. E foarte simplu să te afişezi în precampanie cu lăutari alături, mâncând covrigi în piaţă, parizer

Piedone, primarul Sectorului 5, a dezvăluit, într-o intervenție în direct la România TV, în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, că nu crede în sondaje și că adevărul va fi dezvăluit abia pe data de 9 iunie, în ziua alegerilor. Acesta este hotărât să lupte până în ultima clipă, indiferent de ceea ce indică sondajele.

„Am spus-o și o repet de la început. Am spus că nu mă retrag din această cursă, nu cred în sondaje. Singurele sondaje reale vor rezulta în urma votului din data de 9 iunie. Nu m-a descurajat și nici nu mă descurajează. Eu am plecat cu acel gând și mă duc în ultima zi cu același gând.

Eu vând, fiind de 30 de ani langă cetățeni și în stradă, merg pe jos în fiecare zi, fără exagerare, cel puțin în weekend, vă spun de pe telefon, pași aproape 17 kilometri, Am bătutu Bucureștiul de la stânga la dreapta, oamenii mergând pe stradă. Cei ce nu vor nici nu se uită, dar majoritatea vin spre tine, nu întind eu mâna să cerșesc. Ei vin și lucrurile se simt.

Citește și: Piedone, atac cu talpa la Nicușor Dan: ”Sfidează toți bucureștenii care muncesc pe brânci”

Acum, fiecare are strategia lui, fiecare poate să își motiveze electoratul lui, prin comportament, prin aceste sondaje care nu seamănă stânga ci dreapta. Nici eu nu am cum să cred că actualul primar poate să stea la un asemenea procent. Oamenii încearcă să-i motiveze ori să se ducă la vot ori să stea acasă că acel cadidat o să iasă. Și în ziua alegerilor, când am cerut fiecărui cetățean să-și sacrifice din viața lui să se ducă la vot, el poate zice „Domnule, hai că Peidone oricum iese, hai să bem o bere”. Nu! Beți berea după închiderea urnelor, dar 10 minute duceți-vă să votați. Nu spun să mă votați pe mine, dar absenteismul dumneavoastră favorizează marile mașinării și logistica unor partide de care eu nu beficiez.”, a declarat Crisitan Popescu Piedone, în direct la România TV.