EXCLUSIV Cu cât cresc pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2022. Anunţul de ultimă oră făcut de Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale, a anunţat în exclusivitate la România Tv ce se întâmplă cu pensiile şi salariile românilor de la 1 ianuarie 2022.

25 nov. 2021, 14:02
EXCLUSIV Cu cât cresc pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2022. Anunţul de ultimă oră făcut de Marius Budăi

Cu cât cresc pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2022. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor (MF) se află printre ministerele care vor primi cei mai mulţi bani la a doua rectificare bugetară din acest an. Marius Budăi le garantează românilor că vor avea pensii şi salarii mai mari de la 1 ianuarie.

Cu cât cresc pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2022

„Aseară a fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii nostri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia sa se intample in luna decembrie se va intampla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regasi în viitorul buget al anului 2022.

În maximum 120 de zile vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor. În acel moment vom face public şi acele majorări.

PSD a intrat in negocierile pentru formarea actualei coalitii cu o linie roşie, adică să nu trecem şi să nu coborâm mult sub acest pachet social pe care noi l-am propus. Sa nu credem ca este o majorare care ii va îmbogăţi peste noapte pe părinţii şi bunicii noştri, doar vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri. Ne dorim ca in maxim 120 de zile să anunţăm noul calendar de majorări”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Citeşte şi Rectificarea bugetară dă cu minus: veniturile, mai mici decât cheltuielile. Ce ministere primesc mai mulţi bani

Ministrul desemnat pentru portofoliul de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat la audierile în comisiile de specialitate din Parlament că, potrivit Programului de guvernare, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. De asemenea, indemnizaţia minimă socială ar urma să urce de la 800 lei la 1.000 lei.

Referitor la alocaţiile copiilor, Budăi a menţionat că cele pentru copiii de până la 2 ani vor crește de la 1 ianuarie la valoarea de 600 lei, iar pentru cei de peste 2 ani la 243 lei.

Şi salariul minim pe economie ar urma să fie majorat de la 1 ianuarie 2022. Valoarea acestuia va fi de 2.550 de lei.

Guvernul Ciucă va depune jurământul la ora 15.00, iar la 17.00 va avea loc prima şedinţă a noului Executiv, anunţă România TV. Acordul politic de constituire a „Coaliției Naționale pentu România” a fost semnat joi de către liderii PSD, PNL și UDMR înainte de învestirea Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Citeşte şi Nicolae Ciucă, primele declaraţii după învestirea Guvernului: „Guvernul României va face tot ce şi-a asumat. Nu există probleme cu fondurile pentru pensii şi salarii”