Nicolae Ciucă, primele declaraţii după învestirea Guvernului: „Guvernul României va face tot ce şi-a asumat. Nu există probleme cu fondurile pentru pensii şi salarii”

Proaspătul premier, votat în Parlament, Nicolae Ciucă, le dă asigurări românilor că nu există probleme la asigurarea fondurilor pentru pensii și salarii şi, mai spune Ciucă, vineri dimineață, în ședința de Guvern, se va discuta rectificarea bugetară.

25 nov. 2021, 13:33
Nicolae Ciucă, primele declaraţii după învestirea Guvernului: „Guvernul României va face tot ce şi-a asumat. Nu există probleme cu fondurile pentru pensii şi salarii”

Premierul Nicolae Ciucă susține că prioritatea Guvernului său va fi atragerea banilor din PNRR și respectarea termenelor asumate în relație cu cei de la Comisia Europeană.

„Să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute, suntem un Guvern al României și vom face tot ceea ce ne-am asumat. Este vorba de asumarea responsabilitatii, centrata pe cetateanul roman, pentru a depasi situatia de criza si iarna. Mai departe, ne asumam tot ce inseamna dezvoltarea Romaniei. In acest moment, elementele privind rectificarea si deficitul urmeaza a fi dezbatute in sedinta de guvern de maine, apoi vom putea comunica unde ne aflam in privinta asigurarii resurselor financiare.

Ce trebuie sa se stie este ca nu exista probleme cu fondurile pentru pensii si salarii. Nu pot vorbi acum de incalcarea angajamentelor europene, pana nu avem cifrele finale. Au fost serie de asumari in programul de guvernare si s-au dezbatut si metodele prin care vom reusi sa strangem mai multi bani. Radarul marfurilor, e-facturare si un mai bun control al marfurilor la intrarea si iesirea din tara. Urmeaza sa discuta si despre modificarea Constitutiei, deocamdata nu au fost discutate linii specifice pentru o asemenea modificare.

A fost o asumare visavis de aplicarea si calendarul PNRR. Toate aceste elemente vor constitui prioritatile fiecarui ministru in parte. Este clar ca daca nu se respecta termenele, nu vor putea fi accesati banii, si nu vorbim doar de PNRR, ci si de celelalte fonduri europene. Asta nu tine doar de un ministru, ci de tot aparatul din interiorul unui minister.”, a spus Nicolae Ciucă la sediul Parlamentului.

Citeşte şi: Guvernul Ciucă a fost votat de Parlament, jurământul se depune la ora 15.00. Protestatarii, evacuaţi de la Parlament VIDEO


loading...
Partenerii noștri