EXCLUSIV – Cu ce s-ar ocupa Piedone dacă ar pierde alegerile pentru Primăria Capitalei. „Ne întoarcem la meseria de bază”

Cristian Popescu Piedone a dezvăluit că, dacă ajunge în situația de a pierde la alegerile locale, renunță la politică și se întoarce la meseria de bază.

23 apr. 2024, 23:19
EXCLUSIV – Cu ce s-ar ocupa Piedone dacă ar pierde alegerile pentru Primăria Capitalei. „Ne întoarcem la meseria de bază”

Piedone a fost întrebat, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RomâniaTV, din ce ar trăi dacă nu ar deveni primarul general al Capitalei.

Primarul Sectorului 5 a spus că familia lui nu a trăit niciodată din politică și că încă dinainte de anii ’90 are mai multe restaurante de care se ocupă.

Citește și Ciolacu îi cere lui Piedone să renunţe la candidatură. „Fac un apel la un prieten de-al meu, cunoștință de peste 30 de ani!”

„Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politică. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază.

Îi voi servi la urne pe domnii care vor să câștige Bucureștiul. Experiența mea de viață, chiar dacă am trăit într-o familie respectabilă pe vechiul regim, ultimul rebel, adică eu, am ieșit puțin din decor, dar am revenit. Faptul că am ieșit și am văzut ce se întâmplă în stradă, să știți că orice bibliotecă nu se va citi în stradă. Metamorfoza străzii și a omului e atât de complexă încât nu o poți citi în nicio bibliotecă”, a spus Piedone la România TV.

Piedone: „Am spus clar că nu mă retrag”

Întrebat ce șanse crede că mai are la Primăria Capitalei, după ce a fost lansată și candidatura Gabrielei Firea, din partea social-democraților, Piedone a spus că crede că noua formulă îl avantajează.

„Pentru mine absolut deloc, chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției. Au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes”, a afirmat Piedone.

Citește și Piedone rămâne pe poziții, refuză retragerea: „Cine să mă retragă? I-au adus pe cei pe care i-au aruncat la gunoi și au scos iepurașul, care s-a născut mort”

De asemenea, Cristian Popescu Piedone a dat asigurări că nu-și retrage candidatura sub nicio formă. „Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă … sunt singurul candidat asumat care am spus că nu mă retrag. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă?”, a declarat Cristian Popescu Piedone la RomâniaTV.