EXCLUSIV Cum a fost pusă la cale execuţia mediatică a judecătoarei Lia Savonea. STENOGRAMELE discuţiilor dintre reziştii care plănuiau linşajul magistratului

Cristina Guseth, șefa ONG-ului Freedom House (organizație finanțată de George Soros), coordona un grup de procurori și de jurnaliști care, la comanda dumneaei, executau în presă adversarii, puneau presiune pe deciziile magistraților și generau subiecte contondente pentru nealiniați.

04 mai 2023, 23:40
EXCLUSIV Cum a fost pusă la cale execuţia mediatică a judecătoarei Lia Savonea. STENOGRAMELE discuţiilor dintre reziştii care plănuiau linşajul magistratului

Ultima țintă a acestui grup mafiot a fost judecătoarea Lia Savonea, preşedinta Curţii de Apel Bucureşti. Cristina Guseth, care a fost propunerea fostului premier Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Justiției şi are o relație apropiată cu fostul ministru PDL al Justiției, Monica Macovei, și cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, solicita declanșarea unei campanii negative la adresa judecătoarei Lia Savonea pentru că „dacă nu este deloc f… în presă, asta face ce vrea!”.

STENOGRAMELE discuţiilor dintre șefa ONG-ului Freedom House şi procurorul DNA Cristian Ardelean, care plănuiau linşajul mediatic al Liei Savonea

Vă prezentăm, în cele ce urmează, stenogramele discuţiei dintre Cristina Guseth şi procurorul DNA Cristian Marius, subiectul discuţiei fiind atacarea mediatică a judecătoarei Lia Savonea de către jurnaliştii de casă ai DNA.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Ce mai se întâmplă acum?

CRISTINA GUSETH: La CSM. Deci se întâmplă ca să vă închidă gura la toți, aia se întâmplă.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Da’ ce-au făcut?

CRISTINA GUSETH: Au pus în dezbatere publică. Ghidul ăla de comunicare, da? În care să nu cumva să mai ciripiți voi cu ziariștii și să dați din gură.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Să nu se afle numai…

CRISTINA GUSETH: Uită-te că se află în dezbatere publică și n-a scris decât BURLĂ despre asta.

Citeste si Dovada clară a reţelei de discreditare USR – procurori DNA – jurnalişti. Cum a fost linşată Lia Savonea, fosta şefă a CSM! „Dreptul penal califică astfel de fapte drept infracţiunea de şantaj” STENOGRAME INCENDIARE

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Păi BURLĂ; da măi, BURLĂ, am văzut asta, ceva incredibil.

CRISTINA GUSETH: Păi da, în paștele mă-sii, am vorbit acum cu LIVIU AVRAM, trebuie făcute observațiile și scrise acolo, și noi n-avem timp să facem observații și o să se ducă SAVONEA să-și facă planul ca țiganu’. Și-l face de … overplan… și depășește

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Dar de ce voi nu puteți face?

CRISTINA GUSETH: De dracu, că facem altceva, am și eu alte lucruri de făcut, îți dai seama, Cristi.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Bun acum, dar puteți invoca măi, CEDO, chestii, libertatea de exprimare.

CRISTINA GUSETH: Păi putem invoca, dar ajutați-ne și voi să invocăm și să facem și noi, am vorbit și cu LIVIU AVRAM ca să agit lumea. Am agitat-o și pe ANDREA CHIȘ că cică totul se face din birou și fac ei pipi pe ce au spus experții.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Da, de-asta acum pe ăștia îi interesează, măi, incredibil, deci acum pe asta doar asta o intersează măi, numa…

CRISTINA GUSETH: Da, măi. Să vă pună pumnul în gură, asta vă interesează. Ne vedem pe după-amiază, am vorbit cu IONEL și vine și COSTACHE la 7.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Da, da, da, IONEL o zis că termină un pic mai devreme, păi o stabilit că ALEX o zis că știe nu știu unde, păi nu știu berea nu știu cum, el o zis că știe nu știu ce locație.

CRISTINA GUSETH: Da, pe undeva prin Centrul Vechi.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Unde am hotelul, la mine e în Piața Romană, dar ajung eu oriunde, că-s în zonă, în zonă cetrală. Dar tu pe la cât reușești să scapi?

CRISTINA GUSETH: Eu scap pe la 17.30 – 18.00

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: A, așa o zis și IONEL și ALEX, pe la 7, deci pe acolo pe undeva sunte, acum o ora-două.

CRISTINA GUSETH: Dați un SMS

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Ah, tu ești tot acolo? Tot în locația…

CRISTINA GUSETH: Normal că sunt în aceeași locație. Unde dracu să mă duc? Unde crezi că mai mă duc? În locație, cu pisic cu tot. Hai, ne vedem, că te las că am treabă, pup iu! Pa, pa!

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Bine, bine, hai că mai întreb și eu pe cineva care ar avea idei pe chestia asta, dacă am putea… aaa… voorbesc pe ASOCIAȚIE, o suin pe ALEXANDRA să văd dacă… că și asta-i… zice că e foarte, foarte ocupată., toată chestia asta.

Citeste si Prima reacţie instituţională în cazul stenogramelor în care şefa Freedom House Cristina Guseth şi procurorul DNA Cristian Ardelean discutau despre atacarea mediatică a judecătoarei Lia Savonea de către jurnaliştii de casă ai DNA. Secţia pentru judecători a CSM cere anchetă din partea Inspecţiei Judiciare. Şeful CSM: „Necesită unele verificări”

CRISTINA GUSETH: Toată lumea e ocupată, pe asta se bazează și SAVONEA.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Da, păi când dădea așa termen…

CRISTINA GUSETH: Că toată lumea e ocupată, hai că nu e proastă SAVONEA.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Măi, dar tu n-ai văzut ce termen a dat, termen de cât asta… termen de 5 zile, dar sunt normali, așa ceva?

CRISTINA GUSETH: Da mă, da’ să scrie IONEL, da’ să scrie IONEL și să spună că la asemenea amploare, ea își bate joc și îl trece cum vrea ea. Dacă nu este deloc f… (BIIIIP AICI) în presă , asta face ce vrea.

ARDELEAN CRISTIAN MARIUS: Da, noi trebuie să reacționăm urgent, hai că o și sun acum.

Lia Savonea va face plângere penală pentru șantaj

Lia Savonea a anunțat că va face plângere penală pentru șantaj împotriva celor care făceau parte din rețeaua soroșistă dezvăluită. Iar pentru Romania TV a trimis urmatorul mesaj: „Fiind solicitată cu un punct de vedere de către reprezentanții postului România TV, arat ca apreciez interesul jurnalistic pe marginea acestui subiect.

Dezbaterea pe care postul de televiziune Romania Tv o face contribuie la dezlegarea misterelor unor atacuri la adresa unui judecator prin scoaterea la lumina a subteranelor unor acte/fapte grave cu aparenta de articole de presa. Semnalez faptul ca, in contextul in care au fost actionate mecanismele institutionale, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara pentru a efectura verificari complete din perspectiva riscului afectarii independentei justitiei, este in spiritul unei obligatii etice sa raman intr o pozitie de rezerva pentru a nu influenta cursul acestei anchete„.