EXCLUSIV Cum explică Gigi Becali milostenia față de oamenii străzii: „Dacă îi dau 100 de lei, din banii ăştia îşi ia şi substanţe interzise, dar şi mâncare. Bucuria pe care o trăieşte el când îi dau, mi-o dă mie Hristos”

La poarta palatului lui Becali din strada Aviatorilor, oamenii străzii fac zilnic coadă. Toţi îl ştiu că este om cu frica lui Dumnezeu şi din iubire de Dumnezeu îşi deschide larg buzunarele.

07 mai 2024, 18:13
EXCLUSIV Cum explică Gigi Becali milostenia față de oamenii străzii: „Dacă îi dau 100 de lei, din banii ăştia îşi ia şi substanţe interzise, dar şi mâncare. Bucuria pe care o trăieşte el când îi dau, mi-o dă mie Hristos”

Becali este, însă, perfect conştient de faptul că din banii pe care îi dă oamenilor străzii mulţi dintre ei îşi cumpără droguri. Dar la fel de bine ştie că bucuria pe care i-o face omului nevoiaş i-o va întoarce Dumnezeu.

De ce dă Becali bani la oamenii nevoiaşi: „Nu e problema ta că el se droghează. L-ai ajutat cu bani, e ca şi cum I-ai dat lui Hristos”

Aşa că latifundiarul continuă să facă milostenie cu speranţa că măcar o mică parte din banii pe care li-i dă cerşetorilor se duce pe mâncare.

Te duci la Judecată şi la Judecată trebuie să arăţa candela cu untedelemnul tău. Iată, vine mirele, ieşiţi întru întâmpinarea lui. Hristos zice: le-ai dai celor mici, Mie Mi-ai dat. Deci Îl faci dator pe Hristos prin milostenie.

Citeste si EXCLUSIV Becali dă de pământ cu bărbaţii care îşi părăsesc soţiile: „Bă, nebunule, ai stat atâţia ani …

Stai, că îi dau şi se droghează. Nu e treaba ta, nu îl judeci tu, din ăia 10 lei de 2 lei ia pâine, de 8 lei se droghează. Tu în cer primeşti tot ăia 10 lei, nu stai tu să intri în taina lui, să-l judeci. Destul că e el în robie, îl mai judeci si tu? Că facem o lege care să pedepsească consumul de droguri, aia e altceva. Dar nu îl judeci.

Sunt băieţi tineri, frumoşi, îi văd, dau geamul jos şi le fac semn. Le dau 100 de lei, ţipă, urlă de bucurie. Bucuria pe care el o traieste, o traiesc eu si mi-o da Hristos. Mă intersează bucuria de moment. El ia si droguri, dar o să-şi ia şi mâncare”, a povestit Gigi Becali în interviul acordat România TV în ziua de Paşte.

„Când mi-e milă şi îmi pare rău că nu le-am dat, e ca şi când le-aş fi dat”

Gigi Becali spune că alt fel de ajutor nu poate da persoanelor care consumă stupefiante, întrucât acestea nu acceptă niciun alt fel de ajutor, întrucât „obişnuinţa devine deprindere, deprinderea se face fire„.

Poţi tu să le explici, dar obişnuinţa devine deprindere, deprinderea se face fire şi firea se desăvârşeşte. Nu îl mai salvezi tu că el aşa e obişnuit, şi atunci Îi dau lui Hristos.

Uneori, când sunt prea mulţi care îmi cer, nu le pot da în fiecare zi. Mi-e milă de ei şi când nu le dau, dar nu le pot da. Când mi-e milă şi îmi pare rău că nu le-am dat, e ca şi când le-aş fi dat„, a explicat Becali în interviul acordat România TV.