EXCLUSIV | Cum poți preveni apariția sinuzitei. Specialiștii în sănătate, îngrijorați de afecțiunea de care suferă tot mai mulți români

Sinuzita este una dintre problemele de sănătate cu care se confruntă foarte mulți români. România TV vă oferă detalii din toate domeniile, iar de data aceasta, specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă privind afecțiunile la nivelul sinusurilor, foarte întâlnite în rândul românilor. Iată toate detaliile.

21 feb. 2024, 11:40
EXCLUSIV | Cum poți preveni apariția sinuzitei. Specialiștii în sănătate, îngrijorați de afecțiunea de care suferă tot mai mulți români

Specialista în sănătate Papazian Urdăreanu Gabriela a fost invitată în cadrul platoului România TV, acolo unde a vorbit despre unul dintre subiectele îngrijorătoare din rândul românilor, și anume, sinuzita.

Citește și Procesul dintre Pfizer şi România, calendarul litigiului. Compania farmaceutică solicită plata pentru aproape 29 de milioane de doze de vaccin

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin odată cu probleme de cap care par infernale sau migrene, care se manifestă violent asupra nivelului craniului, și care, de cele mai multe ori provoacă stări de rău, urmate de greață sau febră.

Sinuzita reprezintă un fenomen din ce în ce mai întâlnit printre români, însă există și câteva modalități prin care putem preveni acest lucru.

Cum putem preveni apariția sinuzitei

Specialista Papazian Urdăreanu Gabriela a sfătuit românii cum să se apere împotriva acestei afecțiuni.

„Cum e de exemplu la nivelul bronhiilor, care cauzează o deficiență de circulație și apariția acestor boli. Deci alergia este un factor important”, a spus Papazian Urdăreanu Gabriela.

Specialista a fost întrebată dacă există soluții naturale care ne pot ajuta să luptăm împotriva sinuzitei, mai ales dacă avem alergii. De exemplu, foarte mulți copii fac alergii primăvara.

„Da, așa este, pot face alergii și de la produșii din interior, de exemplu la detrișurile de la nivelul bacteriilor sau al virusurilor, resturile care sunt în urma luptei cu globulele albe pot face alergii și la nivel endogen.

Din ce în ce mai multe persoane au rinite sau rino-sinuzite, infecto-alergice sau alergice.

Cum putem preveni? Este o prevenție de bun simț să nu te expui, să nu lucrezi într-un mediu problematic, mai ales dacă ai și o deviație de sept sau probleme structurale.

Ne mai putem ajuta și cu plantele medicinale care au efecte foarte bune și de antiinflamator și analgezic și scăderea febrei, că în anumite cazuri poți să ai și febră sau dureri musculare.

Citește și Cele mai consumate alimente pe care mulți le consideră sănătoase, însă specialiștii îi contrazic. Se găsesc în orice magazin

Să dreneze și secrețiile nazale, efecte analgezice și bineînțeles efecte de contracarare a bacteriilor și a virusurilor”, a spus aceasta.