EXCLUSIV | Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: „E imposibil să faci asta”

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, a declarat, joi, la România TV, propunerea specialişilor de a carantina Bucureştiul este "imposibil" de pus în aplicare deoarece Capitala "nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire".

14 oct. 2021, 19:43
EXCLUSIV | Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: „E imposibil să faci asta”

Dan Vîlceanu a fost întrebat despre „războiul” pe care Guvernul interimar condus de Florin Cîţu îl duce cu specialiştii care cer carantinarea Bucureştiului în condiţiile în care rata de incidenţă a infectărilor COVID-19 a crescut semnificativ.

„Specialiştii îşi spun punctul de vedere în organismele de la Ministerul Sănătăţii şi după aceea acele hotărâri trebuie puse în practică, conform legii, prin hotărâri de Guvern. Altfel, ele nu se pot aplica.

E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul, de exemplu. A mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta.

Tocmai de aceea vă spun că specialiştii din punct de vedere medical propun o măsură – să carantinăm Bucureştiul. Numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire.

Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a afirmat Dan Vîlceanu, în direct la România TV.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, mărturie dezarmantă după ce a fost desemnat premier. „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. O minoritate şi-a impus valorile: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze”

Social-democrații au luat, luni, decizia de a depune plângere penală pe numele tuturor celor pe care-i consideră implicaţi în alocarea banilor din Fondul de rezervă către primării. Sunt vizaţi premierul interimar Florin Cîţu, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, dar şi miniştrii interimari Cseke Attila şi Dan Vîlceanu. Plângerea a fost transmisă Parchetului General.

Citeşte şi: PSD, plângere penală pe numele miniștrilor implicați în alocarea banilor către primării: Cîțu, Vîlceanu și Kelemen Hunor, printre cei vizați! DOCUMENT