EXCLUSIV Dana Budeanu i-ar angaja pe Tolontan şi Ţepelin: „Eu sunt băiat, la ananghie nu las pe nimeni in spate. Eu având mai multe joburi, trebuie sa fim uniţi, să înceapă de la maşina de cusut”

Creatoarea de modă a comentat şi scandalul momentului din mass-media, în paralel cu un comunicat oficial al Ringier care îl acuză pe Tolontan de "fugă de responsabilitate" şi se delimitează de "narațiunile emoționale care se îndepărtează de adevăr".

04 oct. 2023, 23:23
EXCLUSIV Dana Budeanu i-ar angaja pe Tolontan şi Ţepelin: „Eu sunt băiat, la ananghie nu las pe nimeni in spate. Eu având mai multe joburi, trebuie sa fim uniţi, să înceapă de la maşina de cusut”

Dana Budeanu  a comentat şi recentul scandal declanşat între şefii publicaţiilor Gazeta Sporturilor şi Libertatea, Ţepelin şi Tolontan, pe de o parte, şi conducerea elveţiană a trustului Ringier, după ce ultimii l-au concediat pe Ţepelin.

Eu sunt baiat, la ananghie nu las pe nimeni in spate. Eu avand mai multe joburi, trebuie sa fim uniti, sa inceapa de la masina de cusut. Eu zic ca au profilul de a face orice de foame. Nu trebuie sa fii la limita, ca sa iti fie mereu foame de mai mult, de tot felul de stari.

Nu ii cunosc, dar pot sa am pareri. Asa au fost obisnuiti de mici si asa se intampla cand pe mana unor astfel de personaje ajung banii unor ametiti, care nu stiu sa-si controleze banii. Presa privata poate sa aiba o politica personala, pentru ca are un patronaj. Daca eu bag bani si asa vreau eu, asa vreau eu„, a spus Dana Budeanu, la emisiunea Punctul Culminant de la România TV.

Cum vrea Cătălin Tolontan, Jimmy Hoffa al jurnalismului, să manipuleze opinia publică în propriul interes?! Și-a făcut sindicat din 70 de “apostoli” și s-a baricadat în sediul Ringier, amenințând patronii elvețieni să nu-l concedieze! O mulțime de întrebări lăsate fără răspuns!

Exista proprietari de media care nu fac asta si atunci exista libertate absoluta editorial. Eu sunt patron si ma intereseaza doar banii. Dar cand presa e amestecata atat cu politicul… Este foarte trist, pentru ca prabusirea marelui simbol al libertatii a inceput prin sacrificiu uman. Sunt doua persoane care, asa cum erau, acum nu mai sunt printre noi. Sa nu depasesti in conservarea acestei libertati anumite limite ale compromisului. Nu mai putem vorbi despre asta in 90% din presa. Pe primul loc sunt banii, pe locul doi e faima, care fara bani nu se poate castiga, iar pe al treilea loc este aceasta dorinta gresita a unor jurnalisti de a se implica in procesul politic, fara sa aiba niciodata o pozitie neutra.”, a mai spus Dana Budeanu, în exclusivitate la România TV.

Scandalul de la GSP-Libertatea | Ringier acuză ‘narațiuni emoționale care se îndepărtează de adevăr’: ‘Tolontan a ales să nu accepte această responsabilitate’

Ringier Sports Media Group (RSMG) revine cu un comunicat despre plecarea redactorului-șef al Gazeta Sporturilor, ca răspuns la materialele apărute în presă. După ce fostul redactor-șef a susținut că ruptura în relația cu patronatul s-a produs pentru că ar fi refuzat să prezinte în avans materialele de presă despre firmele de jocuri de noroc, Ringier transmite că plecarea jurnalistului nu are legătură cu asemenea „narațiuni emoționale care se îndepărtează de adevăr”. Patronatul publicațiilor Gazeta Sporturilor și Libertatea își exprimă încrederea în coordonatorul editorial Cătălin Tolontan, însă afirmă că jurnalistul a refuzat să-și asume numirea unui nou redactor-șef.

„Ca urmare a anunțului din 3 octombrie, cu privire la plecarea redactorului-șef al Gazeta Sporturilor, Cătălin Țepelin, Ringier Sports Media Group (RSMG), compania-mamă a Gazeta Sporturilor, dorește să facă precizări suplimentare pe marginea acestui subiect.

Despărțirea de Cătălin Țepelin a fost punctul culminant al unor divergențe strategice și operaționale, care se acumulau de ceva timp. Părțile au ajuns la o decizie comună, concretizata prin semnarea unui acord de încetare a contractului de muncă al lui Cătălin Țepelin.

Înțelegem că aceasta desfășurare a faptelor, mai ales în mijlocul unui an plin de provocări pentru Ringier România, a fost o surpriză pentru mulți dintre colegii lui Cătălin Țepelin. Mulți dintre acești colegi au avut o colaborare îndelungată si agreabila, atat cu Tepelin, cât si cu GSP.

Realizam, de asemenea, că momentul în care a fost luată această decizie, în contextul discuțiilor în curs de desfășurare despre libertatea și independența editorială, poate duce la neînțelegeri. Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că cele două situații nu sunt legate. Conducerea RSMG a declarat în mod constant că decizia în ceea ce îl privește pe Cătălin Țepelin este una pur managerială și operațională.

În acest context, dorim să reiterăm încrederea noastră deplină în rolul lui Cătălin Tolontan, în calitate de coordonator al redacțiilor GSP și Libertatea. Aceasta include autoritatea de a stabili viitorul redactor-șef al GSP. Cu toate acestea, Cătălin Tolontan a ales să nu accepte această responsabilitate.

EXCLUSIV Dana Budeanu îi pune lui George Simion întrebarea care poate decide alegerile: „Poate să spună azi că niciodată nu o va numi pe Kovesi candidatul AUR la prezidenţiale?”

Timp de peste 190 de ani, în peste 20 de țări, mărcile media ale Grupului Ringier au fost piloni ai independenței, integrității și fiabilității jurnalistice. Vorbim inclusiv de peste 30 de ani de servicii cu o verticalitate de nezdruncinat, în România.

În lumina dialogurilor actuale, din România, privind această tranziție, considerăm că este esențial să punem in lumina acest istoric si aceasta mostenire.

Situația este foarte îngrijorătoare pentru conducerea Ringier si RSMG. Suntem la fel de îngrijorați ca mulți dintre angajații noștri. Rămânem loiali angajamentului ferm de a găsi cele mai bune soluții și suntem într-o comunicare constantă și deschisă cu managementul celor două redacții. Credem cu tărie că o abordare jurnalistica bazată pe fapte este primordială și nu susținem narațiunile emoționale care se îndepărtează de adevăr”, transmite Ringier.