EXCLUSIV Dana Budeanu nu este de acord cu desfiinţarea pensiilor speciale: „Ce e comunismul ăsta? Un judecător are 3.000 de euro şi un trotinetar din Parlament are 5.000”

Designerul Dana Budeanu a fost invitata lui Victor Ciutacu, într-o ediţie specială a emisiunii Punctul Culminant, de la România TV, cei doi discutând atât pe tema noilor legi care elimină pensiile speciale, cât şi despre subiectele şi rezultatele la examenele naţionale.

29 iun. 2023, 23:23
EXCLUSIV Dana Budeanu nu este de acord cu desfiinţarea pensiilor speciale: „Ce e comunismul ăsta? Un judecător are 3.000 de euro şi un trotinetar din Parlament are 5.000”

Dana Budeanu şi-a exprimat speranţa ca, odată ocuparea funcţiei de premier de Marcel Ciolacu, în urma rotativei guvernamentale, acesta va renunţa la eliminarea pensiilor speciale şi chiar la depunerea declaraţiilor de avere, care i se par o reminiscenţă comunistă.

„Uite, daca tot a venit PSD, poate scoate si asta cu declaratia de avere, un comunism. Pai ce e asta, daca mi-a luat mama inel sau mamaie apartament. Noi trebuie sa ne bucuram cand in functii ajung deja oameni instariti. Pai daca tu la 50 de ani esti vai mama ta, cu salariu de 1.000 de euro, cum sa conduci tara?

Pai e normal sa nu ai carte de munca pana intri in politica? Si cat au la Parlament, 3.000 de euro pe luna? Pai de ce sa imi declar eu averea? Pai ministrii trebuie sa fie saraci, Iohannis trebuie sa fie sarac? Eu nu am marsat niciodata la asta cu 7 case. Ce ma intereseaza pe mine cate case are, daca ar fi facut ceva pentru tara?

Peste tot e asa. Pai Obama din ce traieste acum? Pai tine trei discursuri si ia 3 milioane pe discurs. Intereseaza pe cineva ce mai spune? Asa sunt aranjate lucrurile peste tot, asa e normal. Pai cum sa ies la pensie cu 2.000 de euro? Si asta cu pensiile speciale e tot o aberatie.

Eu cu asta cu magistratii nu sunt de acord. Lasa uscaturile, alea sunt un procent infim. Un judecator trebuie sa fie intangibil si deci sa aiba un salariu foarte mare, dar cand greseste, condamnarile sunt enorme, de 20-25 de ani. Am trecut prin acea perioada nenorocita, dar nu poti pedepsi toti magistratii pentru 10 uscaturi care au ingropat clasa politica romaneasca, ca sa vina acum doar trotinetari. Asta a fost ordinul, pentru ca altfel nu se putea prelua controlul in tara asta, care inca rezista.

Pai cine sa mai vina, cand aia au 300 de dosare pe luna si salariu de 5.000 la ICCJ, cat un trotinetar din Parlament. Asta trebuie sa faca statul. Pai tu vrei mai multi magistrati si le tai pensiile speciale? Si comunicarea asta cu pensii speciale e o vrajeala, ca sa se simta oamenii umiliti.”, a spus Dana Budeanu.

Dana Budeanu, despre noile legi ale Educaţiei: „Reprezintă inocularea tuturor dogmelor progresiste, care pentru mine sunt o nenorocire”

În privinţa rezultatelor extrem de slabe la examinarea naţională, designerul vestimentar crede că vina pentru acestea nu este a copiilor.

„Copiii acestia nu au facut scoala. De trei ani nu se face scoala deloc. Am explicat de un milion de ori. De maine predati 35 de ore, se dubleaza salariul, pentru ca e nevoie de profesorii aia buni, cu 8, 9 si 10 la titularizare. Dar nu se vrea, pentru ca astia nu halesc nici legile educatie, nu halesc mizeria din sistem, pilele, liderii sindicali, ci sunt aia care au tinut scoala asta pe umeri. Nu e de vina elevul, profesorii smecheri cum reusesc sa aiba rezultate exceptionale cu elevii?

Peste tot pe globul pamantesc profesorul e evaluat in fiecare an, nu? Ca sa treaca clasa. Profesorul de ce nu e evaluat in fiecare an?”, susţine Dana Budeanu.

Crticul vestimentar s-a referit şi la noile legi ale Educaţiei, pe care le consideră un dezastru, avertizând că întregul sistem de învăţământ va fi distrus iremediabil.

„Afara toata lumea. Stiti care e problema cu noi? Ca stam in Bucuresti si avem impresia ca asa e peste tot. Nu e asa. Voi credeti ca ministrul stie ce e in tara asta? Habar nu are sistem, ce se intampla cu adevarat. Pai doamna Deca nu poate sa-mi raspunda mie, care sunt parinte. Intrebari despre sistemul de Educatie, al carei ministru e.

Sorin Cimpeanu a fost matrasit pentru ca legile educatiei sa treaca, iar acestea sunt o nenorocire pentru sistemul de Educatie. Suntem aliniati sistemului educatiei american, s-a dat copy-paste. Care este pur si simplu inocularea tuturor dogmelor progresiste, care pentru mine sunt o nenorocire in orice sistem. Scoala romaneasca nu mai poate fi salvata niciodata dupa aceste legi. Vor exista 10 scoli si 10 licee unde se va mai face scoala adevarata. Exact asta va ramane. Si scolile private, unde, nu peste tot, se va face carte.

Eu sper sa moara liberalismul tot in Romania. Asta nu inseamna PNL, oricum nu mai exista PNL, sunt doar niste hashtagisti, un apendice al PSD. Urmasii Bratienilor au lucrat numai la stat si ne spun noua cum sa facem cu mediul privat. Preturile vor scadea, ca au primit la schimb la facturile de curent. Statul le subventioneaza cascavalul pentru curent acestor mari retaileri.

Eu l-am aparat destul de mult pe domnul Ciolacu si cred ca cu el intram in Schengen, cu el iesim din mizerie si cred ca va face ceva in sfarsit pentru oameni.”, a încheiat Dana Budeanu.

Citeşte şi: Europarlamentarul Chris Terheş: „Comisia Europeană a publicat propunerea legislativă de creare şi folosire a euro-ului digital”