EXCLUSIV | Daniel Baciu, anunțul momentului pentru pensionari, în prag de sărbători. ”Vom face ce este posibil”

Șeful CNPP, Daniel Baciu, a transmis o veste importantă pentru pensionarii români, în seara aceasta, la România TV. Când își vor primi vârstnicii pensiile în luna mai.

23 apr. 2024, 20:55
EXCLUSIV | Daniel Baciu, anunțul momentului pentru pensionari, în prag de sărbători. ”Vom face ce este posibil”
Anunțul de ultimă oră de la Casa de Pensii! Noutatea care aduce mai mulți bani în buzunarul oricărui pensionar

Șeful CNPP, Daniel Baciu, a transmis o veste importantă pentru pensionarii români, în seara aceasta, la România TV. Când își vor primi vârstnicii pensiile în luna mai.

Citește și Marea noutate din Legea Pensiilor. Daniel Baciu dezvăluie cum vor creşte pensiile de la 1 septembrie 2024

Mai mult decât atât, o hotărâre de la Guvern promite că va schimba modalitatea de plată a pensiilor.

Vor primi vârstnicii pensiile până de Paște?

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a vorbit, în seara aceasta, despre perioada în care vor primi vârstnicii pensiile, dar și despre actul normativ.

„Ziua de ieri nu e ca aceeași de azi, pensiile trebuie achitate înainte de Sărbătorile Pascale. Astfel că, noi, Casa Națională de Pensii, prin ministerul Muncii, pentru că ministerul Muncii va iniția acest act normativ, vom face ce e posibil pentru ca acest lucru să se impună. Este vorba despre o hotărâre de Guvern privind devansarea plății pensiilor, atât pentru acei beneficiari care optează pentru pensia prin mandat prin poștă și pentru cei care vor primi banii pe card.

Toți pensionarii trebuie să primească pensiile înainte de Sărbătorile Pascale. Este vorba despre o hotărâre de Guvern la care s-a lucrat astăzi, este ședință de Guvern joi, joi dorim ca acest act normativ să fie acceptat, dar și despre majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai.

Astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operații din virarea din trezorerii, apoi în conturile băncilor pentru ca pensionarii să își primească pensia”, a declarat Daniel Baciu, în exclusivitate pentru România TV.

Întrebat dacă vârstnicii își vor primi pensiile înainte de Sărbătorile Pascale, șeful CNPP a răspuns:

Citește și Care pensii vor trece printr-o a doua recalculare. Anunţul şefului CNPP, Daniel Baciu: „Este foarte clar specificat în lege”

„Aici vorbim despre pensionarii care optează pentru plata pensiei prin postă, pentru că plata pensiilor prin bănci se face prin transferul de bani în bancă și băncile alimentează cardurile pensionarilor, e altceva. Sper ca actul normativ să fie acceptat, dacă reușim să facem aceste documente în timp util cu siguranță cu siguranță vom face aceste acțiuni financiare pentru ca toate pensiile să fie primite înainte de Paște”.