EXCLUSIV – De ce ar trebui să mănânci mult mai des porumb și fasole. Doctorul Virgiliu Stroescu spune care este combinația perfectă pentru sănătate și de ce să nu mănânci carne

Virgiliu Stroescu a vorbit în exclusivitate la România TV despre beneficiile porumbului pentru sănătate. Acesta a sfătuit populația ce să mănânce pentru un stil de viață sănătos și pentru a elimina riscul îmbolnăvirii cu cancer.

02 aug. 2023, 15:50
EXCLUSIV – De ce ar trebui să mănânci mult mai des porumb și fasole. Doctorul Virgiliu Stroescu spune care este combinația perfectă pentru sănătate și de ce să nu mănânci carne

Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit, la România TV, despre combinația perfectă de alimente.

”Porumbului îi lipsesc doi aminoacizi care îl fac să nu fie de calitate. Dar întotdeauna dacă îl mănânci cu fasole totul este perfect. Mămăligă cu fasole. Este o combinație perfectă, ele se combină între ele. Leguminoasele, așa cum le-a făcut Dumnezeu sunt bune”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Virgiliu Stroescu: „Pepenele e foarte bun, dar, dacă mănânci prea mult, pancreasul explodează”

Pe de altă parte, medicul a ținut să avertizeze asupra consumului zilnic de carne. Potrivit doctorului Stroescu, carnea este responsabilă de apariția cancerului.

”Dacă bagi înăuntru carnea …. carnea este unul dintre cele mai periculoase alimente ale planetei deoarece are factori de creștere care pot crește tumorile. De exemplu, 70 de grame de carne câțiva ani la rând crește riscul de cancer de colon cu 30 până la 40%. Știți ce înseamnă asta? Că din 10 oameni 3 – 4 fac cancer. Atenție! Din 10 oameni care mănâncă în fiecare zi cărniță, câte 70 de grame, riscul de a face cancer este la 3 – 4”, a mai spus medicul Virgiului Stroescu.