EXCLUSIV De ce s-a opus Ludovic Orban demiterii lui Raed Arafat: „Cunoaşte sistemul în profunzime şi caută soluții pentru orice problemă”

Ludovic Orban a dezvăluit, duminică seara, la Romania TV, că au existat discuții, inclusiv cu Klaus Iohannis, pentru demiterea lui Raed Arafat. Totuşi, fostul lider a PNL a decis să nu-l demită pentru a nu prăbuşi tot sistemul de urgenţă construit de acesta.

19 dec. 2021, 23:20
EXCLUSIV De ce s-a opus Ludovic Orban demiterii lui Raed Arafat: „Cunoaşte sistemul în profunzime şi caută soluții pentru orice problemă”

Invitat în emisiunea Simonei Gheorghe de la România TV, Orban a recunoscut că Arafat are o capacitate de muncă extraordinară, are relaţii foarte bune şi cunoaşte sistemul în profunzime, astfel că demietera lui ar fi fost o greşeală.

Orban s-a opus demiterii lui Arafat

Domnul preşedinte nu mi-a cerut în mod expres demiterea lui Arafat. A existat o discuție cu privire la Arafat. 

M-am trezit ca premier cu liste de susținere pro-Arafat. Sistemul de urgență este unul bun, dar era controlat de Arafat. Gândiți-vă dacă îl schimbam pe Arafat și începea pandemia. Arafat are mulți prieteni în toate zonele, în zona politică, medicală. Nimeni nu este de neînlocuit. Cunoaşte sistemul în profunzime, are o capacitate de muncă extraordinară. Nu ştie să spună NU, caută soluții pentru orice problemă.

Citeste si EXCLUSIV | Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîţu că a minţit privind dosarele din SUA. „Nu mi-a spus nimic şi nu i-a spus nici lui Iohannis nimic”

Încercări de presiune pentru a-l demite pe Arafat au fost, dar Arafat e secretar de stat şi demiterea o fac eu. Dacă ne confruntăm cu o situaţie de urgneţpă şi sistemul nu acţionează prompt, atunci toată lumea va spune Orban e de vină„, a spus Ludovic Orban.

Orban, despre achiziţiile făcute de Arafat în pandemie: „Au fost făcute legal”

Fostul prim-ministru a făcut referire, totodată, la dosarele lui Raed Arafat privind achiziţiile făcute în pandemie. Despre acestea, Orban spune că au fost făcute în conformitate cu prevederile legale.

Un premier are dreptul de a obţine aceste informaţii. Am acces la informări cu privire la toţi oamenii pe care i-am avut în echipă. Achiziţiile au făcute de UNIFARM, Onac. Toate au derulate în confomitate cu prevederile legale din domeniul achiziţiilor„, a adăugat Ludovic Orban.

Citeste si EXCLUSIV Ludovic Orban, acuzaţii grave la adresa preşedintelui Iohannis: „Prin impunerea alianţei cu PSD-ul, Iohannis şi-a trădat alegătorii”


loading...
Partenerii noștri