EXCLUSIV | Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîţu că a minţit privind dosarele din SUA. „Nu mi-a spus nimic şi nu i-a spus nici lui Iohannis nimic”

Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, acuzându-l că a minţit şi că a ascuns faptul că avea două dosare deschise pe numele său pentru fapte comise în Statele Unite.

19 dec. 2021, 23:07
EXCLUSIV | Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîţu că a minţit privind dosarele din SUA. „Nu mi-a spus nimic şi nu i-a spus nici lui Iohannis nimic”

Ludovic Orban a fost întrebat în direct la România TV dacă el a lansat în spaţiul public informaţia cu privire la dosarul pe care Florin Cîţu îl avea deschis în Statele Unite pe motiv că a condus sub influenţa alcoolului.

„Cine a lansat astfel de prostii? Cei din jurul lui Cîţu!

Uitaţi-vă cum a apărut. E clar de unde a apărut. A apărut pe site-ul unui om din zona #rezist. Dide, cel pe care l-au şi săltat dacă ne aducem aminte. N-am înţeles de ce. Omul respectiv făcea acţiuni de protest la sediul PNL când eu eram preşedinte partidului. Ne-a trollat campania PNL pentru alegerile locale. Cum să am eu o legătură cu omul respectiv?”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Citeşte şi: Detalii uluitoare din dosarul penal al lui Florin Cîţu, deschis în SUA. Actualul premier, depistat cu alcoolemie dublă faţă de limita legală. A fost înscris în „Drinking Drivers Program”

Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîţu că a minţit privind dosarele din SUA. „A avut o reacţie de bagatelizare. A minţit că de fapt nu e o infracţiune, ci doar o amendă”

Fostul premier a mărturisit că nu i-a venit să creadă în momentul în care a văzut în presă informaţia despre scandalul în care e implicat Florin Cîţu.

„Era atât de simplu. După ce am văzut ştirea, le-am zis colegilor că nu pot să cred aşa ceva.

Am dat două telefoane şi mi s-a spus: intră pe site-ul cutare şi dă Florin Cîţu. Pe online îţi apar ambele dosare ale lui Cîţu. Şi dosarul legat de conducerea sub influenţa alcoolului şi îţi apare şi dosarul cu privire la datoriile neplătite, dosar nesoluţionat.

Cum să dau eu public? Nu am ştiut. Lucrul pe care i l-am reproşat lui Cîţu. La vârsta aia mai poţi să conduci.

I-am reproşat că nu mi-a spus nimic şi nu i-a spus nici lui Iohannis nimic! După ce s-a aflat, în loc să recunoască, să aibă omenie şi să arăţi căinţă, el a avut o reacţie de ofuscare, de negare, de bagatelizare, inclusiv a minţit că de fapt nu e o infracţiune, ci doar o amendă contravenţională.

El ştia foarte bine că a trebuit să compară în faţa juraţilor. El în primă fază a vrut să pledeze nevinovat şi după aia, discutând cu avocatul, şi-a acceptat nevinovăţia ca să nu trebuie să apară în faţa cu juraţi. Dacă ar fi apărut, ar fi primit pedeapsa maximă”, a mai precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie despre al doilea dosar din instanţa din SUA: „M-am informat şi eu. Acel dosar a fost respins”

Mai mult, fostul preşedinte PNL a afirmat că nu a avut nicio informaţie despre dosarele din SUA pe numele lui Cîţu, deşi susţine că l-a verificat „aşa cum i-am verificat pe toţi cum e legal”.

„Să nu pui într-o funcţie publică pe cine care poate reprezintă interesele altui stat sau care are cine ştie ce activitate anterioară. Nu am avut aceste informaţii.

Cîţu şi-a pierdut minţile după şi-a anunţat candidatura la conducerea PNL”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu s-a gândit să-şi dea demisia chiar dacă a condus băut în SUA. „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”