EXCLUSIV Decizia luată de Gheboasă, după ce a aflat că riscă să fie suspendat pe Youtube: „Promit că voi face asta”

Decizia luată de Gheboasă, după ce a aflat că riscă să fie suspendat pe Youtube. Artistul a devenit ținta atacurilor la momentul actual, în România. După ce trapperul a fost amendat de Jandarmeria Română cu 1.000 de lei pentru prestația sa de la festivalul Untold, acum CNCD sare pe el și începe procedura de citare atât a artiștilor, cât și a organizatorului.

09 aug. 2023, 22:32
EXCLUSIV Decizia luată de Gheboasă, după ce a aflat că riscă să fie suspendat pe Youtube: „Promit că voi face asta”
Decizia luată de Gheboasă

Decizia luată de Gheboasă, după ce a aflat că riscă să fie suspendat pe Youtube. Scandalul Untold se extinde, tot mai mulți oameni arătându-se revoltați de incitarea la ură de rasă și violență împotriva femeilor prin melodia „Dă-i țiganca!” a artistului Gheboasă, cântată la celebrul festival din Cluj-Napoca, în fața a mii de spectatori, promovată pe rețelele sociale.

Citește și: Mircea Badea, reacție neașteptată după ce Gheboasă a fost făcut praf pentru ce a cântat la Untold. Puțini români ar fi de acord cu el: „Vrei să-ți educ eu copiii?”

Decizia luată de Gheboasă

Trapperul va analiza limita libertății de exprimare, libertatea de creație care face parte din libertatea de exprimare, raportat la dreptul la demnitate umană, raportat la intrezicerea incitării la ură. Mai mult, CNA a votat sesizarea YouTube cu privire la accesul minorilor la conținutul de pe platformă. Melodiile artiștilor Gheboasă, Nane, Azteca și Ian sunt analizate în ședință.

Mie îmi pare foarte rău că se întâmplă așa ceva. Eu simt că nu am greșit cu nimic, nu sunt un om care învață copiii doar la lucruri rele. O să promit și acum, și la următoarele show-uri ale mele, că vor fi concerte cu versuri cenzurate și o să arăt că am versuri și mai bune decât acestea.

Nu am niciun regret că s-a întâmplat asta și consider că nu am făcut nimic greșit, pur și simplu. Mă simt cumva abuzat. Repet că nu mi-a menționat nimeni să nu fredonez versuri interzise minorilor, iar eu am cântat la fel ca la celelalte festivaluri. Da, mă voi prezenta la CNCD, dacă mă vor cita„, a declarat Gheboasă, în exclusivitate la România TV.