EXCLUSIV Diana Şoşoacă spulberă autorităţile care cer înmormântarea imediată a Corneliei Catanga. „Este bătaia de joc a lui Raed Arafat. Avem o putere dictatorială care încalcă toate drepturile”

Diana Şoşoacă a declarat, sâmbătă, în direct la România TV, că va depune plângeri penale împotriva autorităţilor deoarece nu au permis înmormântarea Corneliei Catanga după rânduiala creştinească. Motivul invocat este faptul că, în cazul persoanelor decedate de COVID, protocolul prevede că trupurile ar trebui îngropate în ziua în care au fost ridicate de la morgă.

27 mart. 2021, 13:40
EXCLUSIV Diana Şoşoacă spulberă autorităţile care cer înmormântarea imediată a Corneliei Catanga. „Este bătaia de joc a lui Raed Arafat. Avem o putere dictatorială care încalcă toate drepturile”

Senatoarea Diana Şoşoacă a explicat că autorităţile încalcă mai multe prevederi ale Codului Civil şi susţine că „se pare că avem o putere dictatorială care încalcă toate drepturile creştin ortodocşilor”.

„Se încalcă codul civil, art 78. Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum şi cu privire la corpul său. Articolul 79 din Codul Civil: Memoria persoanei decedate este protejată în aceeaşi condiţii ca şi imaginea şi reputaţia şi imaginea persoanei aflate în viaţă.

Articolul 80 permite oricărei persoane să îşi hotărească felul în care i se vor face funeraliile. În cazul în care aceasta nu a lăsat astfel de date, va fi respectată în ordine dorinţa soţului, părinţilor, descendenţilor, rudelor în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

Ceea ce face în acest moment DSP este o încălcare gravă a demnităţii persoanei după moarte, a respectării imaginii sale, mai ales că vorbim despre o persoană recunoscută la nivel naţional şi chiar internaţional. Discutăm despre marea cântăreaţă de muzică lăutărească, Cornelia Catanga”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Aurel Pădureanu cere derogare de la autorități ca să amâne cu o zi înmormântarea Corneliei Catanga: „Groapa nu e încă făcută, nu vor fi la înmormântare decât membrii familiei”

Senatoarea spulberă autorităţile care cer înmormântarea imediată a Corneliei Catanga. „Este cel mai mare atac la adresa creştinătăţii”

Senatoarea exclusă din AUR afirmă că „este inacceptabil ceea ce se întâmplă”.

„Păi dacă cu o asemenea somitate din viaţa artistică a românilor îţi permiţi tu, un neica nimeni de DSP-ist… Cine sunt ei ca să dispună distrugerea reputaţiei? Ce este holeră? Ciumă?

Vreau să văd şi eu un singur studiu că de la un mort s-a dat acest COVID care nu e atât de contagios. Sunt atâţia oameni bolnavi de COVID în familie. Le trece cu un paracetamol şi ceilalţi membri nu iau”, a spus senatorul independent de Iaşi.

Mai mult, Diana Şoşoacă a cerut arestarea de urgenţă a autorităţilor care cer de îndată îngroparea Corneliei Catanga, cântăreaţa de muzică populară care a murit din cauza COVID-19.

„Este cel mai mare atac la adresa creştinătăţii şi asupra corpului uman. Este bătaia de joc a lui Raed Arafat, a lui Klaus Iohannis, a Guvernului Cîţu şi a DSP!

„DSP-ului şi directoarei de acolo trebuie să i se facă plângere penală. Trebuie arestaţi de urgenţă şi, exact ce le face luptătorilor civici, să fie închişi în spitale de psihiatrie!”, a spus Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă: „O îngroapă pe doamna Catanga fără colivă, fără oameni la căpătâiul său! Îi profanează amintirea şi corpul!”

De profesie avocat, Diana Şoşoacă a explicat că protocolul referitor la pacienţii decedaţi din cauza COVID nu are rang de lege.

„Un protocol nu are rang de lege. Încetaţi! Starea de alertă nu este legală. Este lovită de lipsă de legalitate. A spus şi CCR!

Nu există bază legală şi procotolul nu poate fi mai presus de Codul Civil şi de Codul Penal! Nu există! O îngroapă pe doamna Catanga fără colivă, fără oameni la căpătâiul său! Îi profanează amintirea şi corpul!

Vor plăti şi vor intra în închisoare!”, a spus senatoarea.

De asemenea, Diana Şoşoacă a precizat că va depune mai multe plângeri penale.

„Am vorbit cu cinci avocaţi şi vom face plângeri penale împotirva tuturor organelor statului. Ăştia trebuie să intre în închisoare.

Este o bătaie de joc! Cine e DSP? Cine e Raed Arafat? Un musulman, nici măcar un bahai care nu ne respectă credinţa”, a afirmat Şoşoacă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 27 martie 2021. Număr-record de internări la ATI