EXCLUSIV | Donald Trump ar putea fi audiat în dosarul lui Liviu Dragnea privind finanţarea vizitei în SUA. „Ar fi un martor firesc. S-ar putea să avem surprize”

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, în direct la România TV, că Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, ar fi "un martor firesc" în dosarul în care fostul lider PSD a fost trimis în judecată de DNA în dosarul finanţării vizitei sale în SUA.

27 mai 2021, 22:15
EXCLUSIV | Donald Trump ar putea fi audiat în dosarul lui Liviu Dragnea privind finanţarea vizitei în SUA. „Ar fi un martor firesc. S-ar putea să avem surprize”

Avocata lui Liviu Dragnea a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre posibilitatea audierii lui Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui american, precum şi a lui Donald Trump.

„Sigur că în mod normal ar fi trebuit să-i cheme de la urmărire penală. În cazul lui Broidy (Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump, n.red.), s-a pus în discuţie o comisie rogatorie, dar domnul Broidy nu a vrut să declare foarte multe lucruri.

În ceea ce-l priveşte pe domnul Trump, ar fi un martor firesc şi normal, căci de dânsul e legată întreaga problemă pe care o ridică procurorii. Ar fi frumos. S-ar putea să avem surprize de acest gen în ţară. Întrebarea mea va fi pe costurile lui să vină domnul Trump în calitate de martor”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, la România TV.

Avocata Flavia Teodosiu explică de ce Liviu Dragnea nu a fost eliberat din închisoare. Ce a fost întrebat fostul lider PSD în instanţă

Întrebată de ce nu a fost eliberat Liviu Dragnea din închisoare, Flavia Teodosiu a explicat că decizia instanţei nu a surprins-o.

„N-aş putea să spun că m-a surprins foarte tare. Mă aşteptam. Chiar dacă susţin în continuare că toate condiţiile erau îndeplinite şi că această cerere trebuia să fie admisă în contesţie, nu m-am mirat.

Domnul judecător, la final l-a întrebat ce a înţeleg dânsul din întreg procesul. Domnul Dragnea l-a întrebat: puteţi fi mai explicit? Ce aţi înţeles dumnevoastră despre proces, despre condamnare. Domnul Dragnea era chiar la ultimul cuvânt şi fiecare om are dreptul la ultimul cuvânt în procesul penal. Spunea care sunt părerile dumnealui.

Impresia mea a fost că aştepta de la domnul Dragnea să spună: mi-am însuşit tot, sunt vinovat. Asta mi s-a părut mie că aşteaptă domnul judecător.

Domnul Dragnea i-a spus: am înţeles de ce am fost condamnat, am avut doi ani în care mi-am văzut de treaba mea, am fost la toate cursurile la care mi s-a permis. În realitate, multe dintre acele cursuri nu erau de nivelul pregătirii domniei sale”, a mai precizat avocata Flavia Teodosiu (foto).

Avocata Flavia Teodosiu
foto: luju.ro

Reacţia Flaviei Teodosiu vine în contextul în care Liviu Dragnea a rămas în arest. Sentinţa Tribunalului Bucureşti este definitivă. Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost de asemenea respinsă ca neîntemeiată.

Citeşte şi: Scrisoarea lui Liviu Dragnea către Donald Trump: „Românii ar fi extaziaţi. Mai mult de 150.000 de oameni ar sărbători pe străzi sosirea dumneavoastră”

Codrin Ştefănescu, reacţie după ce Liviu Dragnea nu a fost eliberat din închisoare. „E o sfidare”

Invitat la dezbaterea România TV, Codrin Ştefănescu a declarat că decizia instanţei de a nu-l elibera pe Liviu Dragnea este o „sfidare”, precizând că fostul lider PSD este „supus unor abuzuri inimaginabile”.

„Sunt siderat de decizia asta absurdă de a-l ţine încontinuu în închisoare pe Liviu Dragnea. E o sfidare a opiniei publice şi a celor din sistem. E supus unor abuzuri inimaginabile într-o democraţie. E supus la acest tratament zi de zi, clipă de clipă. Se calcă în picioare toate principiile de drept constituţional”, a precizat Codrin Ştefănescu

De asemenea, fostul secretar general al PSD a criticat actuala conducere a Partidului Social Democrat pe motiv că nu ia poziţie în cazul lui Liviu Dragnea.

„Vorbiţi de riposta PSD, de ofensiva lui Ciolacu asupra lui Iohannis. Îi tremură nădragii să ia poziţie publică în cazul Dragnea în faţa acestor abuzuri. Cum să te lupţi cu tigrul dacă eşti sluga slugii consilierului tigrului?

Ia poziţie Ciolacule, Grindeneanule, Stănescule faţă de preşedintele partidului care v-a dat funcţii. V-aţi dus cu el la pescuit. Stăteaţi drepţi şi nu aveaţi curajul să scrâşniţi. Dacă toată lumea vorbeşte, tu din PSD nu iei o poziţie publică?”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA pentru întâlnirea cu Donald Trump din 2017


loading...
Partenerii noștri