EXCLUSIV| Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor! ”Este cea mai mare otravă a organismului”

Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu a aruncat bomba, marți seară, în exclusivitate, la România TV, despre mâncarea preferată a românilor și anume mămăligă cu brânză rasă, cu smântână, unt și ouă ochi.

06 dec. 2023, 07:00
EXCLUSIV| Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor! ”Este cea mai mare otravă a organismului”
EXCLUSIV| Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor! ”Este cea mai mare otravă a organismului”

Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor! Celebrul Medic a atras atenția că acest preparat extrem de iubit de români care are un gust absolut delicios este foarte periculos și asta pentru că influențează creșterea colesterolului.

Citește și Alimentele care să nu lipsească de masa celor care țin postul Crăciunului. Recomandările nutriționistului Virgiliu Stroescu

Dr. Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre mâncarea preferată a românilor!

Reputatul nutriționist a subliniat că cea mai mare otravă a organismului uman, dar și a planetei, este în aceste momente, colesterolul.

”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul. Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu, în exclusivitate, la România TV. 

De asemenea, medicul a vorbit și despre cât de nocivă este carnea din galantare pentru organismul uman, dar și ce o face să fie un pericol pentru sănătatea noastră.

”Toată carnea de pe galantare, dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede? Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul. Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă ui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigene.

Citește și Dr. Virgiliu Stroescu, în război cu produsele din carne. Cum trebuie să arate meniul zilnic al românilor: „Dimineața, obligatoriu trebuie să mâncați asta!”