EXCLUSIV| Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele meteo care lovesc România! Unde va ninge de Crăciun

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit luni, în exclusivitate, la România TV, despre fenomenele meteo care lovesc România.

04 dec. 2023, 22:05
EXCLUSIV| Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele meteo care lovesc România! Unde va ninge de Crăciun
Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele meteo care lovesc România!

Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele care lovesc România! Șefa ANM a dezvăluit care vor fi valorile termice în următoarea perioadă în țara noastră, dar și unde va ninge.

Citește și Toamna vine cu picătura în România. Elena Mateescu anunţă că un ciclon polar loveşte România

Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele care lovesc România!

”Mâine chiar dacă temperaturile vor mai crește ușor la nivelul maximelor și vom vorbi de temperaturi cuprinse între 1 și până la 9 grade. Aceasta înseamnă, însă, că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar. Însă, de joi, o nouă răcire va fi de interes pentru că vom discuta de maxime între 0 și cel mult 5 – 6 grade. Minime negative preponderent în toată țara, în zonele depresionare vom avea temperaturi spre -8 grade până la cel mult 1-2 grade pe litoral.

În același timp, vorbim și de precipitații, la munte vor predomina ninsorile, dar și în restul zonelor mai joase de relief, mai ales la început în partea de centru, sud-est al țării, vom avea precipitații mixte. Apoi, și în restul zonelor, inclusiv în Capitală este posibil ca la sfârșitul acestei săptămâni să consemnăm precipitații slabe sub formă de ninsoare. Dacă temperaturile rămân negative așa cum ne arată modelele, în acest moment, s-ar putea ca și în Capitală să consemnăm un strat de zăpadă”, a declarat Elena Mateescu , în exclusivitate, la România TV.

Întrebată dacă de sărbători va exista zăpadă în Capitală, șefa ANM a răspuns: ”E prematur să ne pronunțăm acum, suntem încă departe, așa cum arată datele pentru săptămâna 18-25 decembrie, vom avea din punct de vedere termic valori apropiate de normal și asta ar însemna că există o probabilitate de a avea și precipitații sub formă de ninsoare, dar mai ales la munte.”

De asemenea, directoarea ANM a ținut să precizeze că de Crăciun și Revelion vom avea parte de o săptămână destul de caldă, însă situația se poate schimba de la o zi la alta, sau de la o oră la alta.

”În schimb, în săptămâna 25 decembrie- 1 ianuarie, vom avea o săptămână mai caldă, dar situația se poate schimba având în vedere alternanțele specifice cu care a debutat iarna lui 2023-2024, de la valori de 21 de grade am coborât la valori de 4-5 grade”. a mai spus șefa ANM.

Citește și DOCUMENT Prognoza ANM pe două săptămâni. Ninsori spectaculoase doar la munte, în rest lapoviţă şi multe ploi