DOCUMENT Prognoza ANM pe două săptămâni. Ninsori spectaculoase doar la munte, în rest lapoviţă şi multe ploi

Vreme schimbătoare în această săptămână. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru perioada 4 - 17 decembrie, pentru fiecare regiune.

04 dec. 2023, 18:42
DOCUMENT Prognoza ANM pe două săptămâni. Ninsori spectaculoase doar la munte, în rest lapoviţă şi multe ploi

Prognoza ANM  BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe, cu valori apropiate de şi sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…5 grade) şi medii ale minimelor de -4…0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2…4 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4…6 grade şi minime în jurul a 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la finalul intervalului.

Un ciclon de aer polar pune stăpânire pe România. De când revin gerul și ninsorile

Prognoza ANM CRIŞANA

În prima săptămână vor fi alternanţe importante între zile, cu valori apropiate şi sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…4 grade) şi minime de -4…-2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (0…2 grade) mediat regional. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4…6 grade şi minime de -2…0 grade). Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la finalul intervalului.

Prognoza ANM TRANSILVANIA

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5…7 grade) şi minime de -8…-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (-1…1 grad). Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluţie mai constantă a temperaturilor, cu maxime uşor pozitive şi minime nocturne negative. Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului.

Pe ce dată exactă vin ninsorile ADEVĂRATE în București. Prognoza Accuweather s-a schimbat

MARAMUREŞ

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (6…8 grade) şi minime de -5…-2 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (0…2 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluţie mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime uşor pozitive, în medie de 2…4 grade şi minime nocturne negative, în medie -3…-1 grad. Regimul pluviometric va fi caracterizat prin perioade în care precipitaţiile vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în data de 8 decembrie.

Prognoza ANM MOLDOVA

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor fi de -5…-2 grade. În a doua săptămână din interval, 11-17 decembrie, valorile termice se vor situa uşor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad ziua şi -5…-4 grade noaptea. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine crescută, până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie, anunţă ANM.

Prognoza ANM DOBROGEA

Valorile termice vor creşte treptat în primele zile din interval, când se vor situa uşor peste normele specifice periodei – vor fi maxime de la 4 până spre 8 grade şi minime de la -2 grade spre 4 grade (mai scăzute în primele două zile). Până la sfârşitul primei săptămâni din interval, temperaturile vor avea uşoare oscilaţii, urmând ca din a doua săptămână să se resimtă o scădere a acestora, situându-se în jurul celor specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de 4…5 grade şi minime de -1…1 grad. În a doua săptâmână, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 4 decembrie şi, din nou, începând din 7 decembrie, până spre finalul intervalului.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-231204130904

Prognoza ANM MUNTENIA

Regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 7 grade şi minime ce se vor încadra între -5 şi 3 grade. Temperatura aerului va marca o uşoară creştere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 9 grade şi minime de -2…4 grade. Precipitaţiile vor fi deficitare, cu excepţia intervalului 7-11 decembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

Prognoza ANM OLTENIA

Temperaturile se vor menţine apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 7 grade şi minime ce se vor încadra între -6 şi 3 grade. Regimul termic se va menţine apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila uşor (maxime de 3…9 grade şi minime de -3…4 grade). Precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă moderate, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

Prognoza ANM LA MUNTE

Vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 şi 4 grade şi minime ce se vor încadra între -14 şi 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.