Elena Udrea: Semnalul este clar în acest moment. Torni la DNA şi scapi. Băsescu: Coldea a descris corupţia din minister în 2010

Elena Udrea a declarat la România TV că în acest moment semnalul dat este foarte clar. "Torni la DNA şi scapi", aceasta este concluzia fostului ministru după sentinţa de la Curtea Supremă.

28 mart. 2017, 17:19
Elena Udrea: Semnalul este clar în acest moment. Torni la DNA şi scapi. Băsescu: Coldea a descris corupţia din minister în 2010

Elena Udrea a dezvăluit că ştie cum s-a luat decizia în ultimul dosar a lui Adrian Năstase. A fost u bileţele la domnul Maior şi la Florian Coldea.

Traian Băsescu, despre dosarul Elenei Udrea

„În primul rând vreau să aduc câteva clarificări. Nu Băsescu l-a băgat în puşcărie pe Voiculescu şi Năstase. Mâine o să vă arăt eu cum Voiculescu făcea spălare de bani prin doi ziaristi. În ceea ce priveşte dosarul lui Năstase, care a fost la mine pe birou există declaraţia lui Sechelariu care îl acuză, există declaraţia consulului că i-a dat 500.000 dolari. Se vede cum au circulat banii. Arătaţi-mi cum au circulat banii de la Nastasia la Udrea. Spălarea de bani pe care o făcea Voiculescu v-o pun la dispoziţie”.

Elena Udrea şi Traian Băsescu au dezvăluit că în 2010 SRI prin Coldea a informat toată filiera corupţiei din ministerul condus de Elena Udrea.

„Când aveam sesizări de la SRI mă uitam la sfârşit şi dacă vedeam că i s-a transmis şi ministrului nu mai atenţionam reprezentanţii Guvernului. Dacă vedeam că nota este numai la mine atunci consideram că era obligaţia mea să-i avertizez. Cu această ocazie am prevenit-o pe Elena Udrea despre practicile din ministeruli ei. Era o notă laborioasă pe toată ţara. Erau practici din Ministerul Dezvoltării care vizau comisioane. Acea notă sinteză nu era trimisă şi la ministru, iar prin urmare am chemat ministrul pentru a-l atenţiona.  Acolo se vedea toată infrastructura de corupţie a secretarului general, Ştefan Lungu. Se ştia toată filiera de corupţie. A fost un şoc să văd că Udrea este acuzată şi este inculpată când eu aveam altă informaţii de la Coldea şi SRI.  Sursa lor de finanţare a fost disjuns din dosar. Deşi se ştia care este sursa banilor furnizorul de corupţie a fost disjuns”, a subliniat Traian Băsescu.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Ce pedepse au primit ceilalţi incuplaţi

Fostul ministru a declarat, marţi, după ce a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” că decizia este una abuzivă şi „se pare că şi azi sunt judecători care tremură în faţa sistemului reprezentat de Kovesi”.

Citeşte şI: Elena Udrea: Se pare că şi azi sunt judecători care tremură în faţa sistemului reprezentat de Kovesi
 
Împotriva Elenei Udrea au fost formulate 3 capate de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false. Ea a fost achitată pentru ultima acuzaţie.

Elena Udrea are de achitat 900.000 de euro către doi martori (banii de mită) şi opt milioane de lei către stat (prejudiciul creat prin organizarea Galei Bute).

Nota de plată pentru Udrea: 8,1 milioane de lei către ANT şi 900.000 de euro către doi martori şi un milion de lei confiscaţi

Sentinţa nu este definitivă. Verdictul completului de trei judecători de la Înalta Curte, Angela Dragne, Leontina Șerban și Florentina Dragomir, poate fi atacat la Secţia de 5 judecători a Înaltei Curţi.

Ce pedepse au primit ceilalţi inculpaţi:

Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la cinci ani de închisoare cu executare.

Rudel Obreja – fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la cinci ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de șase ani.

Tudor Breazu – consilier personal al Elenei Udrea, 3 ani cu executare.

Ștefan Lungu – 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ion Ariton – fost ministru al Economiei, a fost achitat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute”.

Dragoș Botoroagă – 2 ani și 6 luni cu suspendare


loading...