EXCLUSIV Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: „Era în doi saci, avea ochii deschişi şi gura deschisă”

Fiul unei femei moarte de covid a făcut mărturii cutremurătoare la România Tv. Cu lacrimi în ochi, bărbatul a descris imaginea înfiorătoare pe care a văzut-o când a fost dus să-şi recunoască mama moartă după ce ar fi fost infectată cu COVID-19. 

08 apr. 2021, 21:38
EXCLUSIV Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: „Era în doi saci, avea ochii deschişi şi gura deschisă”
Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: "Era în doi saci, avea ochii şi gura deschisă"

Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare. Un bărbat a povestit la România Tv coşmarul prin care a trecut după ce i s-a zis că mama sa a murit de covid.

Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: Preoţii erau îmbrăcaţi ca nişte zugravi

Citeşte şi Vlad Voiculescu s-a dat de gol că nu ştie cum sunt înmormântaţi morţii de COVID. Răspunsul ministrului: „Altă întrebare”

„Din păcate nu pot dovedi că mama a avut sau avea covid, pentru că pâinea si cutitul se afla in mainile celor care ne conduc. Dupa parerea mea ea nu avea cum sa aiba covid, fiind singura la Pietrosita. Nu avea de unde sa ia covidul. Avea hipertensiune, inceput de Parkinson şi diabet. Fiind intr o zona deal-munte, mai iesea pe afara si s-ar putea sa fi contractat o gripa. Singura femeie care avea grijă de ea nu a avea covid.

Probabil ca a avut altceva, a avut intr-adevar o raceala. Mi-a zis sa-i aduc ceva de tuse. Cand am vazut ca starea i se agraveaza am zis sa chem Salvarea. A venit Smurd-ul, i-au facut testul covid si au zis că gata, are covid. A ajuns in Spitalul Judetean Dâmbovita. S-ar putea sa fi contractat covid de acolo. Ea a murit la 6 zile de la internare. Nu ni s-a permis vizita, tot ce duceam lasam la parterul cladirii si cineva le lua si i le ducea.

Într-o zi am fost sunat la telefon ‘ne pare rau, dar mama dumneavostra a murit.’ M-au pus sa semnez o hârtie cum ca nu am pretentia sa se faca necropsie. Au zis că mă vor duce să o recunosc. Mă asteptam sa ma duca intr-o incapere civilizata, cum am vazut in filme. M-au dus in curtea spitalului, mi-au scos-o in acel cort improvizat. Am innebunit, mi au aruncat-o in cosciug, era bagata in doi saci. Zic ‘am adus niste haine, haideti sa o imbracam’. Mi-au facut un favor si au lasat-o in camasa de noapte.

Mi-au deschis cei doi saci şi privelistea e infioratoare. Avea ochii deschisi şi gura deschisa. I-au inchis ochii, au atins-o. La un moment dat, am zis: ‘poate asa a vrut mama, sa ma vada pentru ultima oara’.

Dupa ce au aruncat-o in sicriu, am zis:’macar puneti-o cu capul pe pernă.’ Am pus hainele peste saci, am pus capacul, au sigilat-o, mi-au zis sa merg cu ea direct la groapa. Am mers la cimitir, la biserica. Cand i-am vazut pe preoti imbracti ca zugravii… zic: ‘parinte, este in doi saci, este in sicriu sigilat, slujititi si faceti ritualul in haine preotesti’. Mi-au zis ca le este frica sa nu fie reclamati si  amendati”, a mărturisit fiul femeii la România Tv.

Ce prevedea până acum protocolul înmormântării morţilor de COVID-19

Regulile speciale care trebuie respectate pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID sunt prevăzute în ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020 privind modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 436/2020, în mandatul ministrului Sănătăţii al lui Nelu Tătaru.

„Cadavrele contaminate ca urmare a infecţiei COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârşitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecţiei.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

După identificarea cadavrului de către aparţinătorii decedatului sau de către cei desemnaţi în condiţiile prezentului protocol şi semnarea actelor care atestă identificarea, personalul echipei medico-legale implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluţie de formaldehidă peste cadavru, apoi acesta este introdus în doi saci rezistenţi de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind un echipament de pulverizare fină.

Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează cu produs biocid de tip TP22 sau formol, urmând a se închide şi sigila sicriul înainte de ieşirea din instituţia medico-legală şi predarea către aparţinători, aceştia din urmă având obligaţia de a nu-l mai deschide ulterior”, conform punctului 7 din ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020.

Guvernul a modificat joi regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19. Măsurile drastice prin care sunt înmormântați cei care au decedat din cauza infecției cu noul coronavirus au fost revizuite.

Citeşte şi Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare, înmormântările au loc cu poliţia şi jandarmii lângă sicriu VIDEO

https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/723458048263248