EXCLUSIV | Florentin Pandele vrea să candideze la primărie cu orice preț, la o zi după demisia Gabrielei Firea în contextul scandalului „azilelor groazei”: „Mă lupt până la ultima picătură de sânge. Voi candida fie că sunt pe perfuzii”

Florentin Pandele a anunțat că e foarte hotărât să candideze la Primăria orașului Voluntari pentru un nou mandat. "Voi candida și dacă sunt pe perfuzii", a declarat el.

15 iul. 2023, 20:56
EXCLUSIV | Florentin Pandele vrea să candideze la primărie cu orice preț, la o zi după demisia Gabrielei Firea în contextul scandalului „azilelor groazei”: „Mă lupt până la ultima picătură de sânge. Voi candida fie că sunt pe perfuzii”

La doar o zi după ce Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, în contextul scandalului privind „azilele groazei”, soțul ei, Florentin Pandele – primarul orașului Voluntari, a anunțat că vrea să candideze pentru un nou mandat de primar.

Citește și Florentin Pandele, primele declarații după demisia Gabrielei Firea: „Bunul Dumnezeu ne este martor că totul este bine regizat”

Florentin Pandele: „Dacă sunt vinovat, mă voi duce la pușcărie. De ce să-mi fie frică?”

Florentin Pandele susține că întreg scandalul a fost „foarte bine regizat” și că are de gând să lupte „până la ultima picătură de sânge ca să-i înving”.

„Sunt comandant de cursă lungă. Am trecut prin furtuni, incendii, credeți dvs că mă mai sperii după 23 de ani de primărie? Am cinci băieți și credeți-mă că am ce să las în urma mea. Nu vreau ca ai mei copii să stea cu capul în pământ pentru că tatăl lor nu a avut curajul să se lupte. Mă voi lupta până la ultima picătură de sânge ca să-i înving. Au pus dosare pe mine ca puricii pe câine. De ce să-mi fie frică de dosare? Dacă sunt vinovat, mă voi duce la pușcărie. Dacă nu, bunul Dumnezeu mă salvează. Nu vedeți ce au dat acum? Cu căminele de groază. Cei vinovați să se ducă la pușcărie. Vă rog să faceți anchetă să vedeți că se dau filmări de la alt cămin unde nu a fost Ligia Enache acum 18 luni. Totul e foarte bine regizat. Ne-au scos din bârlog. Dacă-și vedeau de treaba lor, poate sforăiam. Mi-am anunțat colegii nu mai candidez, le-am spus în urmă cu ceva timp. Îi anunț de astăzi că voi candida fie că sunt pe perfuzii”, a declarat Florentin Pandele la RomâniaTV.

Citește și Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei. E al doilea ministru PSD care pleacă din Guvern după scandalul „azilele groazei”. Bogdan Ivan preia portofoliul vacant

Marius Budăi și Gabriela Firea și-au dat demisia din Guvern, în contextul scandalului „azilele groazei”

În urma izbucnirii scandalului privind „azilele groazei”, doi miniștri și-au dat demisia din Guvernul Ciolacu, Marius Budăi – ministrul Muncii, și Gabriela Firea, ministrul Familiei. Gabriela Firea și-a anunțat demisia printr-un mesaj lung postat pe Facebook, în care se declara „complet nevinovată”. „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”, a mai spus fostul primar general al Capitalei.

Marcel Ciolacu a precizat faptul că apreciază „gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”. Șeful PSD a cerut indirect demisia lui Pandele și a șefului CJ Ilfov.

„Am avut astăzi o discuție la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ‘azilelor groazei’. Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea. În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei

Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu ‘azilele groazei’ să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate. Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel. Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt!

Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare”, a declarat premierul Ciolacu.