Florentin Pandele, primele declarații după demisia Gabrielei Firea: „Bunul Dumnezeu ne este martor că totul este bine regizat”

În contextul scandalului „Azilele groazei”, Gabriela Firea, ministra Familiei, a demisionat. Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul acesteia, a oferit primele declarații.

14 iul. 2023, 14:54
Florentin Pandele, primele declarații după demisia Gabrielei Firea: „Bunul Dumnezeu ne este martor că totul este bine regizat”
Florentin Pandele, primele declarații după demisia Gabrielei Firea: „Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat”

Gabriela Firea și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Familiei, la o zi după ce colegul ei Marius Budăi a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii. Ambele demisii au loc după izbucnirea scandalului legat de „Azilele grozei”. Atât ea, cât și soțul ei, Florentin Pandele, au oferit primele declarații cu privire la această situație.

„Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat, împotriva Gabrielei și a mea! CEI VINOVATI SA PLATEASCA! Au reușit sa scape de ea!…”, a scris Florentin Pandele pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei. E al doilea ministru PSD care pleacă din Guvern după scandalul „azilele groazei”

Și Gabriela Firea și Florentin Pandele sunt de părere că toată situația a fost, de fapt un joc politic, prin care s-a încercat scoaterea ei din cursa pentru Primăria Capitalei. Fosta ministră a Familiei a transmis, la rândul său, un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare. Aceasta a încercat să își sublinieze nevinovăția, argumentând că nici ea, nici soțul ei nu au avut vreo legătură cu situația descoperită la „Azilele groazei”.

Gabriela Firea, primele declarații după demisia din Guvern

„Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!”

Aceasta este de părere că miza acestei „campanii de defăimare” nu a avut legătură cu plecarea ei din Guvern. Firea susține că persoanele care au alimentat acest scandal au vizat eliminarea ei din cursa pentru Primăria Capitalei. În cadrul aceluiași mesaj transmis online, Gabriela Firea lansează un nou atac la adresa lui Nicușor Dan, acuzând faptul că pe parcursul mandatului său au existat chiar și tragedii la nivelul Capitalei și lui nu i-a fost cerută demisia.

„În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop. Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură! Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!

Dar, fiecare ne ducem crucea!”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Gabriela Firea a ajuns la Guvern cu demisia deja semnată. Discuție cu Marcel Ciolacu