Prefectul Capitalei, avertisment către Clotilde Armand în scandalul gunoaielor. „Romprest nu poate sista colectarea deșeurilor, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să achite datoriile”

Lovitură pentru primarul Clotilde Armand în criza gunoaielor din Sectorul 1. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că atât Primăria Sectorului 1, cât şi Romprest au obligaţia de a asigura în continuare serviciul de salubrizare.

09 iun. 2021, 21:29
Prefectul Capitalei, avertisment către Clotilde Armand în scandalul gunoaielor. „Romprest nu poate sista colectarea deșeurilor, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să achite datoriile”

Prefectul Capitalei a anunţat că Romprest nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile.

„Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvenţa şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de peste 45 de zile (n.r. de la primirea facturii de autoritatea locală)

La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi”, a declarat Alin Stoica, conform Libertatea.

De altfel, reprezentantul Guvernului a explicat că rolul Prefecturii Capitalei nu este acela de a stabili vinovaţii, ci de a identifica soluţii pentru a pune capăt crizei gunoaielor din Sectorul 1.

„Prefectura nu va stabili vinovați. Prefectura trebuie să ajute la identificarea unei soluții de deblocare, pentru a asigura continuitatea serviciilor și siguranța cetățenilor. Ideal, cu acordul părților”, a precizat Alin Stoica.

Vă reamintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, miercuri, operatorul de salubrizare Romprest că nu ridică gunoaiele din sector, ca formă de șantaj, în pofida faptului că este un serviciu public. De asemenea, edilul a depus o solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru a ridica licența companiei.

Citeşte şi: Florin Cîţu verifică numirea soţului Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la Transgaz. „Am cerut să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs”

Tot azi, Florin Cîțu a declarat că atât Primăria Sectorului 1 cât și Romprest trebuie să-și respecte obligațiile asumate prin contractele semnate, în contextului scandalului politico-juridic care a dus la inundarea străzilor cu gunoaie.

„Este important ca toți cei care au avut contracte semnate să le respecte, şi de o parte şi de alta. Contractele trebuie respectate, cetățenii nu trebuie să sufere dintr-o dispută în instanţă. Până la o decizie în instanţă, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele şi pe urma vedem deciziile instantei. Bineînţeles că ce vedem nu e ok. Garda de Mediu să îşi facă datoria şi dacă găsește vinovați să intervină în forţă şi să amendeze. Am vorbit cu prefectul azi, lucrurile sunt complicate, este important sa se respecte contractele şi la prestator şi la Primărie”, a spus Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu o învaţă pe Clotilde cum să rezolve criza gunoaielor din Sectorul 1! „E important ca toţi să respecte contractele, şi prestatorul şi primăria”