EXCLUSIV George Simion anunţă comisie parlamentară de anchetă privind achiziţiile din pandemie: „Arafat încearcă să ne îmbuneze, ne trimite felicitări, ne urează la mulţi ani. Îi urăm şi noi, cu executare”

Copreşedintele AUR George Simion a intervenit telefonic joi, în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, şi a anunţat că va înfiinţa o comisie parlamentară de anchetă, care va investiga achiziţiile făcute de statul român în timpul pandemiei.

04 nov. 2021, 22:38
EXCLUSIV George Simion anunţă comisie parlamentară de anchetă privind achiziţiile din pandemie: „Arafat încearcă să ne îmbuneze, ne trimite felicitări, ne urează la mulţi ani. Îi urăm şi noi, cu executare”

George Simion a promis că va insista pentru anchetarea tuturor factorilor de decizie, printre care şi Raed Arafat, şi a dat asigurări că aceste anchete vor merge până la capăt şi concluziile vor fi prezentate publicului larg.

„Ii anchetam pe toti, de la Arafat la Citu, Orban. Vad ca Orban s-a cumintit. Sa vedem daca ne lasa colegii parlamentari sa mergem pana la capat. Trebuie sa mergem, nu trebuie sa ne ocupam de unii si sa-i menajam pe altii Am vazut cum intervenea Citu pentru spagi si trimitea SMS-uri. De fapt pandemia asta a fost doar pentru spagi. In loca sa luam anticorpi monoclonali si medicamente si sa luam, 10 milioane de vaccinuri, am luat numai vaccinuri, 120 de milioane.

Din cate vad eu mariajul asta dintre PSDS si PNL o sa fie cu durata limitata si o sa mai aiba nevoie de voturi. Noi deocamdata suntem doar 43 in Parlament, dar in legislatura viitoare vom fi mai multi si vom baga frica in ei. Oricum unii nu dorm bine de cand a intrat AUR in Parlament.

Arafat a inceput sa ne trimita felicitari pe la Parlament cand e ziua nostra, sa ne imbuneze, ne ureaza sanatate si la multi ani. II uram si noi, cu executare.

Va garantez ca rezultatele anchetei o sa fie prezentat romanilor, o sa intru in direct. In primul rand, Raed Arafat nici nu se prezinta la comisii. Hai sa vedem cat poate dura nesimtirea asta, mai ales ca noi suntem peste tot, nu doar in Parlament. Putem sa punem la munca toate institutiile care ar trebui sa investigheze in tara asta. Eu nu am fost in locul PSD, eu in locul lor ma legam cu lanturi de usa procuraturii generale ca sa imi fac dreptate. Prea am indurat mult, pentru dreptate mergi pana la capat, chiar daca asta inseamna sa te faca unii extremist sau radical.

George Simion: „Sperăm că PSD nu va trăda şi nu va vota certificatul verde care să îngrădească dreptul la muncă”

Acest certificat verde, l-am vazut pe domnul Boc aplaudandu-l, e neconstitutional. Avem hotarari care au desfiintat 8 din 11 prelungiri ale starii de alerta. Instantele functioneaza, dar pana dau o decizie, apare alta prelungire. Ce fac ei acum este o bataie de joc la adresa Constitutiei. Speram ca PSD sa nu tradeze si sa nu voteze acest certificat care sa limiteze dreptul la munca. Si indemn romanii sa nu cedeze acestui santaj.

Noi vrem ca viata sa se desfasoare normal, ca inainte de pandemie. Testarea poate exista, dar nu au luat teste. Si cei care nu s-au vaccinat ar trebui sa aiba toate drepturile, pentru ca nu ii afecteaza in niciun fel pe vaccinati. Majoritatea romanilor au votat pentru o Romanie normala. Iohannis nu l-a furnizat, de aceea o sa-l suspendam.

Eu tocmai am fost la un local ca sa vorbesc cu mai multi primari si a trebuit sa parasim localul la ora 21. Eu vad asta ca pe ceva anormal. Eu vad normal ca ale nostre cadre medicale sa nu fie obligate sa se vaccineze si sa le fie respectat dreptul la munca. In Romania normala, drepturile noastre ar fi respectate. Dupa acest val, pentru ca o sa scada cazurile, o sa renuntam si la masca, dar nu discutia despre masca era importanta ci despre drepturile elementare.”, a spus George Simion la România TV.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după negocierile cu PSD: „A fost o discuţie bună, cu soluţii interesante. Am gasit multe puncte care pot să ne unească. Încă nu avem concluzii”