Florin Cîţu, după negocierile cu PSD: „A fost o discuţie bună, cu soluţii interesante. Am gasit multe puncte care pot să ne unească. Încă nu avem concluzii”

Premierul demis Florin Cîţu face declaraţii după prima rundă de negocieri purtate la sediul Parlamentului cu PSD pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină guvernul propus de următorul premier desemnat.

04 nov. 2021, 17:57
Florin Cîţu, după negocierile cu PSD: „A fost o discuţie bună, cu soluţii interesante. Am gasit multe puncte care pot să ne unească. Încă nu avem concluzii”

UPDATE

: „Am avut o discutie cu PSD despre situatia Romaniei si despre solutii. Despre proiectele din programul de guvernare si despre altele care ar putea intra. A fost o discutie buna in care am incercat sa gasim solutii la criza politica. Am avut discutii si cu USR si cu PSD, acum vom merge in interiorul partidului.

Este prima discutie, iar discutiile despre functii, in principal cea de premier, au fost, au fost si cateva solutii interesante, ca alternarea premierului, dar inca nu sunt concluzii.

Am gasit in seara asta multe lucruri care pot sa ne uneasca. Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu PSD să facem acest lucru este OK.

USR mai este o variantă în acest moment? Decizia o luăm în PNL, noi mergem înapoi la PNL, prezentăm cele două variante, cu plusuri și minusuri, și partidul va lua o decizie.

Romanii trebuie sa inteleaga ca aceasta criza a fost declansata de USR, fostii parteneri, care au iesit de la guvernare si apoi au votat o motiune impreuna cu AUR si PSD.”, a spus Florin Cîţu.

Ştirea iniţială

Liderii PNL au declarat, la intrarea la negocieri, că PNL nu îşi pune în acest moment problema să renunţe la funcţia de premier în favoarea social-democraţilor, dar, pe de altă parte, şefii PSD sunt decişi să dea următorul prim-ministru, în condiţiile în care au cele mai multe mandate în Parlament.

Liberalii au joi prima rundă de negocieri cu PSD după depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă. Chiar dacă se discută posibilitatea formării unei majorități parlamentare PNL-PSD, Florin Cîțu pare să fie cu gândul la USR.

Citeşte şi: Vasile Dâncu, despre o guvernare PNL-PSD: „Dacă şi ei vor face un efort, se poate guverna”

Potrivit unor surse politice, liderul PNL ar vrea să mai aibă o discuție cu liderii USR în această seară, după întâlnirea cu PSD. Pe de altă parte, potrivit unor surse din USR, nu există nicio întâlnire planificată cu PNL până acum.

Echipele de negociere ale PNL și USR au avut o primă întâlnire miercuri, la ora 13. După discuții, premierul interimar s-a arărat încrezător în refacerea coaliției PNL-USR. Ceva mai reținuți au fost liderii USR, care au vorbit despre nevoia unor discuții mai aprofundate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu rupe tăcerea după negocierile PNL – PSD. „Erau introduse noi taxe în programul de guvernare prezentat de Ciucă. Vedem cum scoatem acest lucru”