EXCLUSIV George Simion: „Depunerea mandatului nu există, este un câţism. Vom cere mâine un punct de vedere al CCR, pentru că trebuie mers la alegeri anticipate”

Preşedintele AUR, George Simion, a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a explica motivele pentru care a început demersurile de suspendare şi, apoi, de demitere a preşedintelui Klaus Iohannis.

01 nov. 2021, 22:38
EXCLUSIV George Simion: „Depunerea mandatului nu există, este un câţism. Vom cere mâine un punct de vedere al CCR, pentru că trebuie mers la alegeri anticipate”

George Simion a enumerat la România TV mai multe motive care au dus la decizia demarării procedurilor pentru suspendarea şi demiterea lui Klaus Iohannis, aceste fiind şi de natură legală, constituţională, dar şi morale.

„Ma suna incontinuu lume care ma intreaba unde trebuie sa semneze pentru demiterea presedintelui. A capitulat generalul, sistemul se teme, dar sistemul nu va scapa. Mai devreme sau mai tarziu PSD va semna pentru suspendare, pentru ca nu inteleg care e logica ca PNL sa puna premier, daca PSD a castigat alegerile.

M-am vazut ieri cu domnul Ciuca in Parlament si nici nu a vorbit cu mine, pentru ca era domnul Citu acolo. Domnul Citu m-a intrebat daca ii votam guvernul.

Ce se intampla acum e de noapte mintii, nu exista depunerea mandatului, asta e un „câţism”. Domnul preşedinte a fost in Egipt, apoi ieri la golf, acum este in Scotia. El trebuie suspendat, apoi demis, iar noi am initiat procedurile, de aici reactia sistemului. Noi ne-am dus de fiecare data cu propunere de prim-ministru. Ori Calin Georgescu, ori un premier independent, dar dansu nu lua in calcul. Ne va chema la consultari, dar deja a numit doi premieri, deci alegeri anticipate. Vom cere maine un punct de vedere in acest sens, pentru ca am avut un caz exact la fel in Republica Moldova, unde Constitutia este la fel, a fost scrisa cu specialisti din Romania.

Daca este suspendat presedintele, Parlamentul poate fi dizolvat de preşedintele Senatului. Cei de la USR nu voiau sa-l dea jos nici pe Citu si pana la urma l-au dat, asa va fi si cu Iohannis. Le punem in brate 3 milioane de semnaturi. Ne-au contactat si Liviu Plesoianu, care a zis ca se alatura, si Dan Chitic. Este o emulatie fantastica, ma suna o gramada de lume. Pe site am avut un milion de accesari intr-o ora si peste 100.000 de semnaturi avem online. Cine descarca tabelul de semnaturi de pe site, il rugam sa-l dea mai departe si altora, pe WhatsAPp sau oricum.

Primul turist al tarii trebuie demis pentru incalcari grave ale Constitutiei. Cele dou numiri facute fara a lua in seama propunerile partidelor. Implicarea in congresul PNL, el a mers pana la capat cu marioneta lui. In 2020 a facut campanie activa pentru PNL. Astea sunt argumentele legale. Apoi sunt cele morale, cum ar fi majorarea preturilor la energie.

George Simion: „USR nu are decât să nu semneze pentru suspendarea lui Iohannis, să fie în continuare preş. Au devenit irelevanţi”

Avem si semnaturi de la PNL, care nu sunt de la echipa Orban. Doi sunt, dar nu le pot da acum numele, nu am acordul lor. Le voi lua acordul si va spun maine. Pana acum mai avem si trei de la independenti, vom merge si catre minoritati, si catre PSD.

Am vazut declaratiile de la domnii Ciolos si Grindeanu. Eu zic doar ca mergem pana la capat, iar USR-stii sa indure in continuare, sa fie pres. USR nu mai are majoritate cu PNL si UDMR, a devenit irelevant si s-ar putea sa nu mai fie partid parlamentar.

Eu nu cred ca PSD va vota un guvern al PNL. O sa mai dureze 20 de zile, intai trebuie sa se faca domnul Iohannis ca se consulta cu noi. Tara nu are buget, mor oamenii in spitale, medicamente nu sunt in spitale, in farmacii nu se gaseste niciun medicament pentru Covid. Iar Klaus IOhannis se plimba in Scotia, la distilerie, la piramide, la golf. Sapte ani numai asta a facut.

Daca am vota un guvern PNL-PSD am fi tradatori, am trada oamenii care ne-au votat si pe toti romanii. Pai noi mergem sa il suspendam si demitem pe Ioahnnis, dar pe partea cealalta sa-i votam guvernul?

Noi deja am cam gandit campania pentru referendum, am discutat si cu domnul Orban. Stiti, ce e val, ca valul trece. Cred ca dansul s-a apropiat in ultima perioada de acest filon conservator. Sa vedem cat de serios este, prima data va trebui sa respinga certificatul verde in Camera Deputatilor.”, a spus George Simion, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă: Noi ne-am gândit la mai multe variante


loading...