EXCLUSIV Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă: Noi ne-am gândit la mai multe variante

Mihai Tudose a dezvăluit, luni seară, la România Tv, ce pregăteşte PSD după ce s-a aflat că Nicolae Ciucă urmează să-şi depună mandatul.

01 nov. 2021, 21:40
EXCLUSIV Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă: Noi ne-am gândit la mai multe variante

Mihai Tudose a dezvăluit, luni seară, că PSD ia în calcul mai multe variante după ce s-a aflat că Nicolae Ciucă, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, urmează să-şi depună mandatul.

Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă

Europarlamentarul spune că PSD a decis luni să nu susţină un guvern minoritar deoarece un guvern are nevoie de susţinere în Parlament, precizând că un guvern minoritar nu poate scoate România din criza în care se află.

Citeşte şi Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv că îşi depune mandatul. PNL începe negocieri cu PSD

„De cand s-a convocat şedinţa la liberali, evident că au început să sune telefoanele. Unii sunt mai veseli, unii sunt mai trişti. Noi azi am decis la partid că nu susţinem un guvern minoritar, fiind consecvenţi că un guvern minoritar nu poate sa scoata România din criză,  Acel guvern are nevoie de susţinere în Parlament, sa treaca reforme, sa treaca legi, sa faca ceva. O lupta în Parlament nu duce nicaieri. Am inteles ca PNL mai are o sedinta maine dimineata. Sa vedem mai intai ce se intamplă. Noi am declarat ca suntem responsabili. Sa vedem că vor urma din nou consultări, sa vedem cui da mandat. Luam si noi o decizie la partid şi in functie de asta mai vorbim.

Noi ne-am gandit la mai multe variante. Ceea ce pot sa va spun este că toţi colegii au dat dovadă pana acum de responsabilitate şi dorinta de a face ceva pentru ţară.

Calculul politic ne indreptăţeşte să spunem că vrem alegeri. Stăm bine în sondaje, s-a lămurit lumea cum este cu ceilalţi. Daca jucăm doar pe calcul politic, dam dovada de iresponsabilitate fata de ţară. Iresponsabili faţă de ţară nu suntem. Pana acum ne-am exprimat disponsabilitatea de a pune umărul cu specialişti, cu oameni politici sa facem o constructie solida, nu ni s-a dat ocazia. Toţi au încercat formule de guvernare. Coalitia PNL-USR a dus ţara în cap”, a declarat Mihai Tudose la România Tv.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv că îşi depune mandatul, pentru că nu are majoritate parlamentară. Asta, deși Ciucă a declarat, de mai multe ori, că nu va recurge la acest gest.

Citeşte şi EXCLUSIV Victor Ponta, rezolvare pentru criza politică: „Iohannis trebuie să-l cheme pe Marcel Ciolacu la Cotroceni şi să îl întrebe dacă poate face o majoritate”