EXCLUSIV George Simion, după protestul anunţat de rezişti: „Noi am avut ultima dată 20.000 de români, să vedem câţi strânge reţeaua Soros”

Preşedintele AUR George Simion a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a oferi primele recţii în scandalul naţional provocat de descoperirea "azilelor groazei".

11 iul. 2023, 22:50
EXCLUSIV George Simion, după protestul anunţat de rezişti: „Noi am avut ultima dată 20.000 de români, să vedem câţi strânge reţeaua Soros”

Victor Ciutacu i-a transmis lui Simion că până în seara de marţi nu a văzut nicio intervenţie a sa pe această temă, dar preşedintele AUR i-a răspuns că a mai avut reacţii, inclusiv de la tribuna Parlamentului, dar acestea nu au fost preluate de canalele media relevante.

„N-am fost tacut, dar daca nu intervii la Romania TV, vocea ta nu e auzita. Este un scandal politic si noi am spus de mult ca a tras paiul scurt in PSAD doamna Firea. Sunt tot felul de locuri d-astea ale mortii, si spitale, si azile. Sigur trebuia sa existe si niste demisii din PSD. Doamna Firea si-a luat doar taberele, dar mai sunt si domnii Budai si Rafila acolo.

Daca presa hashtag ii vrea capul doamnei Firea. Sigur ca ii vrea, ca il vrea pe Nicusor Dan. Dar ambii ‘nu sunt primari buni. Mai buni ar fi domnul Piedone sau, din partea noastra, domnul Mihai Enache.”, şi-a început Simion discursul.

Realizatorul România TV i-a atras atenţia lui Simion că, exact marţi, Piedone, în calitate de preşedinte al Partidului Umanist Social Liberal, şi-a anunţat sprijinul electoral pentru candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

„Un an de zile e timp lung, domnul Piedone e mai prudent, a vazut multe in cariera. Momentan toti ochii sunt atintiti catre domnul Ciolacu. Propunerea noastra este ca aceasta parte de protectie sociala sa mearga catre Biserica. Domnul Banescu nu este reprezentativ pentru BOR, s-a implicat in campania de vaccinare si in alte probleme. El zici ca nu e purtator de cuvant al BOR, ci mai mult analist politic.”, a spus George Simion.

Preşedintele AUR a declarat că nu are încredere în faptul că protestele anunţate de Corupţia Ucide şi Declic vor aduna mulţi participanţi, mai ales că în ultimii ani au mai avut repetate acţiuni eşuate.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu a găsit vinovaţii pentru situaţia azilelor: „Ei sunt adevăraţii responsabili pentru ce se întâmplă în întreaga societate”

„Reteaua Soros din Romania am observat-o. Problema este ca in urma unor tragedii nationale, cum ar fi Colectiv, am vazut demisii, dar cand a fost Voiculescu am vazut demisii foarte tarziu. Deocamdata asteptam de la Marcel Ciolacu, sa vedem. Cat despre cei din reteaua Soros, stiu ca nu mai fac pragul electoral.

Noi la ultimul protest am avut 20.000 de romani in strada, sa vedem cati scot Decilc si ceilalti sorosisti.”, a completat Simion.

Întrebat dacă i se pare o coincidenţă faptul că acest caz a „explodat” imediat după noi dezvăluiri în dosarul „mită la aeroport”, unele părând să-l implice şi pe Florin Coldea, Simion a recunoscut că momentul apariţiei scandalului i se pare atent ales.

„Mie nu mi se mai pare nimic coincidenta. Am inceput deja anul electoral 2024, ne asteptam la atacuri impotriva AUR si a fortelor suveraniste. Noi suntem pe baricade, am fost sa ma intalnesc cu primarii de comune, mi-au spus toti ca stiu tot ce se intampla in toate centrele din comunele lor. Asteptam sa vedem fortele politice care simt ca pierd puterea cum se catara din nou pe cadavre.”, a mai spus deputatul AUR.

În ce priveşte eventualele demisii pe care ar putea să le ceară premierul Ciolacu, Simion a declarat că societatea românească nu a avansat prea mult de la tragicul caz Colectiv, când un întreg guvern a fost schimbat.

„E un exemplu de atitudine proactiva pe care domnul Ciolacu o poate avea. Daca nu, tot restul mandatului va fi caracterizat de politica strutului. Macar sa vina cineva cu un set de masuri. Domnul Budai nu am vazut sa ia masuri, doamna Firea, in afara de a se disocia, nu am vazut sa spuna nimic despre masurile pe care vrea sa le ia.

Cine era la putere in 2015? Ponta si PNL. Iar acum Ciolacu si PNL. SI mi se pare ca nu am avansat deloc.”, a încheiat George Simion.

Citeşte şi: Scenariu EXPLOZIV lansat de Adrian Năstase: organizatorii „fabricilor de postaci” ar urma să fie aduşi în faţa justiţiei