EXCLUSIV George Simion, furios în direct: „Avem şi noi dreptul de a nu fi consideraţi o ţară bananieră, condusă de şeful de trib Klaus Werner Iohannis”

Liderul AUR, George Simion, a intervenit joi seară, prin videoconferinţă, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, pentru a comenta informaţia conform căreia, în cursul serii de miercuri, Guvernul a aprobat o OUG în care se prevede închiderea termocentralelor şi exploatărilor de cărbune, în următorii zece ani.

15 dec. 2022, 22:51
EXCLUSIV George Simion, furios în direct: „Avem şi noi dreptul de a nu fi consideraţi o ţară bananieră, condusă de şeful de trib Klaus Werner Iohannis”

George Simion susţine că atât el, cât şi ceilalţi parlamentari ai partidului pe care îl conduce, au încercat să oprească atât această ordonaţă, cât şi legea offshore, care a fost votată de majoritatea PSD-PNL.

„Cel care administreaza tot zacamantul din Marea Neagra este statul austriac si ceilalti actionari OMV Petrom. Asadar nu ne mai decidem singuri soarta, au dat si zacamintele, cum au dat lemnul, aurul. Noi putem face opozitie, dar cand am ridicat problema, toti ne-au spus ca facem circ, de ce nu putem discuta normal. Pentru ca statul nu-si face treaba. Vedem interesele lui Iohannis, deranjat de acest boicot.”, a declarat Simion.

Întrebat dacă membrii şi simpatizanţii AUR vor înceta boicotul declanşat împotriva companiilor cu capital austriac, George Simion a răspuns amuzat.

„Daca asa ne-a cerut stapanul nostru, sigur, asa vom face. Nu, noi nu ne supunem lui Klaus Iohannis, suntem singura forta politica care nu se supune. M-a deranjat si pozitia PSD zilele acestea, care a tacut malc la aceste declaratii ale lui Iohannis.

Nu pot decat sa-l felicit pe domnul Grindeanu, pe sefii CNAIR (n.r. pentru mutarea conturilor din băncile austriece la CEC), dar e prea putin. In continuare se alimenteaza de la OMV Petrom la multe institutii.”, a mai spus liderul AUR.

Moderatorul Victor Ciutacu şi invitaţii săi i-au atras atenţia lui George Simion că instituţiile au contracte cu respectivele companii, în baza unor licitaţii, astfel că nu pot fi încheiate unilateral.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta ia atitudine după ce Guvernul a dat OUG pentru închiderea termocentralelor pe cărbune: „Probabil trebuie să importăm şi energie din Austria, din Olanda”

„Sa organizeze o noua licitatie. Haide sa incepem cu raul originar, cu contractul de vanzare al Petrom. OMV nu si-a indeplinit termenii de privatizare. Cred ca justitia romana ar trebui sa verifice. Exista un procuror la Constanta care a inceput dosarul in 2015 si i-a fost luat. De ce? Din acelasi motiv pentru care Iohannis a iesit sa spuna ca nu va exista boicot, pentru ca el nu e presedintele romanilor.

Inseamna ca nu mai suntem stat suveran, cum scrie in Constitutie. Asa a votat Parlamentul PSD-PNL, la indemnul lui Virgil Popescu, legea offshore, ca sa controleze OMV tot, investitorii romani sa nu mai decida nimic.”, a răspuns preşedintele AUR.

Întrebat ce are AUR de gând să facă pentru a opri înstrăinarea zăcămintelor României, Simion a răspuns: „Avem de gand sa castigam guvernarea si sa recuperam Petromul. In primul rand rascumparand actiunile si verificand cum s-a facut si desfasurat contractul. Trebuie sa ne concentram pe toate aceste afaceri facute ilicit. Avem si noi dreptul de a nu fi considerati o tara babaniera, condusa de seful de trib Klaus Werner Iohannis”.

Citeşte şi: VIDEO EXCLUSIV Șoferul lui George Simion este sosia lui Klaus Iohannis. Bărbatul seamănă leit cu președintele țării