EXCLUSIV Victor Ponta ia atitudine după ce Guvernul a dat OUG pentru închiderea termocentralelor pe cărbune: „Probabil trebuie să importăm şi energie din Austria, din Olanda”

Fostul premier Victor Ponta a avut joi seară o intervenţie telefonică în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, pentru a comenta informaţia conform căreia, în cursul serii de miercuri, Guvernul a aprobat o OUG în care se prevede închiderea termocentralelor şi exploatărilor de cărbune, în următorii zece ani.

15 dec. 2022, 22:33
EXCLUSIV Victor Ponta ia atitudine după ce Guvernul a dat OUG pentru închiderea termocentralelor pe cărbune: „Probabil trebuie să importăm şi energie din Austria, din Olanda”

Victor Ponta contestă vehement decizia Guvernului, explicând că aceasta nu poate fi bazată nici măcar pe considerente ecologice, deoarece termocentralele au fost retehnologizate, astfel încât să îndeplinească standardele europene.

„Mie mi-a zis cineva azi stirea si am zis ca nu e adevarat, ca sa ma apuc sa critic. Am verificat si au dat-o ieri, fara nicio dezbatere publica, fara sa stie nimeni. Bunicii nostri, in comunism, pe munca lor, au facut termocentrale, hidrocentrale. Niciodata Romania nu a fost intr-o asemenea criza.

Trebuie sa mai si producem ceva, nu doar sa ne imprumutam. Iar aseara, Guvernul a dat ordonanta sa inchida centrale, fara sa spuna nimeni ce punem in loc, in timp ce Germnai si Polonia redeschid mine.

Nu e vorba de ecologie, ca centralele au primit bani ca sa-si faca ecologizare. Au obligatii de mediu, platesc acele certificate verzi, dar nimeni nu spune ce se intampla cu miile de oameni care lucreaza acolo, ce punem in loc si mai ales de ce acum, cand Europa ne spune sa facem economie.

Citeşte şi: VIDEO EXCLUSIV Șoferul lui George Simion este sosia lui Klaus Iohannis. Bărbatul seamănă leit cu președintele țării

Probabil trebuie sa importam si energie, din Austria, din Olanda.

Pai, daca dadeam eu ordonanta asta in 2014, ce-mi facea mie PNL, cum iesea domnul Iohannis si cerea sa fiu arestat?

In 2014, in campania contra domnului Iohannis, vorbind cu lumea in Gorj, le-am zis ca le garantez ca nu se inchid termocentrale cat sunt eu presedinte. Si un prieten m-a sunat sa-mi spuna ca tocmai am pierdut alegerile. Eu i-am zis ca nu am de ce, ca oamenii vor aprecia, dar mi-a zis „lasa oamenii, tu tocmai ai pierdut elegerile”. Tarziu, dar i-am dat dreptate si uite ca le si inchid pana la urma.”, a spus Victor Ponta, în direct la România TV.

Citeşte şi: Kelemen Hunor vrea ca România să blocheze prin veto preşedinţia Austriei la OSCE: „Să fie o reacţie la fel cum am avut noi din partea Austriei”