EXCLUSIV George Simion, însoţit de susţinători, a descins la ASF pentru a cere explicaţii: „Am aflat de la preşedintele ASF lucruri şocante. Peste 1 miliard de euro scos din ţară”

George Simion a venit luni dimineață la sediul Autorității de Supraveghere Financiară, împreună cu zeci de susținători, pentru a cere explicații conducerii în legătură cu prețul polițelor RCA. După câteva minute de protest în fața ASF, Simion și susținătorii au pătruns în clădire.

16 mart. 2023, 12:17
EXCLUSIV George Simion, însoţit de susţinători, a descins la ASF pentru a cere explicaţii: „Am aflat de la preşedintele ASF lucruri şocante. Peste 1 miliard de euro scos din ţară”

La începutul lunii decembrie, George Simion a procedat la fel și a intrat în sediul ministerului Energiei, lucru care l-a făcut pe ministrul Virgil Popescu să nu mai vină în sala de conferințe unde era așteptat de jurnaliști. Ministrul a apărut în fața presei cu o întârziere de mai bine de o oră, după ce George Simon a fost scos din clădire de jandarmi.

Intrat în direct la România TV, prin telefon, George Simion a explicat ce a făcut în vizita sa la ASF.

„Am vorbit cu presedintele ASF. Suntem asaltati de mii de soferi care platesc averi pe asigurare, totodata transportatorii, cei care aduc marfa si bani in tara, se plang ca intra in faliment. Acum este un control la una dintre cele mai importante firme de asigurari.

Si ASF trebuia sa vina in Parlament si daca nu a venit, am fost noi, cinci parlamentari, si ne-a primit domnul presedinte Nicu Marcu. Nu m-a convins, mi-a dat explicatiiule pe care i le-am cerut. Noi stim solutia, trbuie s-o implementeze premierul Ciuca.

Am aflat de la domnul Marcu lucruri socante. Aproape 1 miliard de euro a iesit din tara prin comisioanele la Pilonul 2 de pensii. Plafonarea nu este o solutie, doar prelungeste boala. Ii cerem domnului Ciuca ca azi sa semneze hartia de infiintare a CEC Asigurari. Domnul Marcu a zis ca pune la dispozitie si doi oameni de valoare.

Trebuie sa facem ceva, pentru ca altfel vor urma si alte falimente, nu vreau sa provoc panica. Exista nereguli, repet, peste 1 miliard de euro au iesit din tara doar din comisioane. Masurile luate dupa hotia City Insurance nu au fost suficiente, de aceea consider ASF o institutie inutila.”, a spus George Simion.

Citeşte şi: George Simion (AUR) anticipează falimentul Euroins: „Guvernul Ciucă trebuie să ia o măsură drastică, pentru care nu e pregătit” | EXCLUSIV

George Simion a adus Marți critici la adresa reprezentanților Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care ar fi refuzat să vină în Parlament să dea explicații despre unele declarații numite „îngrijorătoare” și care au fost făcute de Marcel Ciolacu.

George Simion susține că în falimentul City Insurance ar fi contribuit și apropiați ai partidului social-democrat.

„Aş vrea să atrag atenţia adevăraţilor conducători din coaliţia de guvernământ şi din acest Parlament, în speţă PSD-ului şi lui Marcel Ciolacu, care au făcut nişte declaraţii îngrijorătoare cu privire la ASF şi cu privire la iminenţa unui faliment al unei alte mari firme de asigurări după City Insurence.

City Insurence, unde au participat apropiaţi ai Partidului Social Democrat, în faliment. ASF, condusă de un apropiat şi fost parlamentar PSD. ASF a refuzat, după cum a refuzat şi domnul Raed Arafat, venirea în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii”, a spus Simion într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Scandalul Bâstroe | Nicolae Ciucă încă așteaptă acordul lui Volodimir Zelenski pentru măsurătorile din Deltă: „Urma să primim aprobare”