EXCLUSIV George Simion intervine în scandalul armelor pentru Ucraina: „Suntem conduşi de nişte proşti. Hai să urmărim interesul românilor”

George Simion se opune vehement ca România să trimită armament Ucrainei. Liderul AUR a declarat la România Tv că ţara noastră nu trebuie să se implice în războiul dintre Rusia şi Ucraina.

03 mai 2022, 22:30
EXCLUSIV George Simion intervine în scandalul armelor pentru Ucraina: „Suntem conduşi de nişte proşti. Hai să urmărim interesul românilor”

George Simion intervine în scandalul armelor pentru Ucraina. Preşedintele AUR este revoltat de faptul că liderii coaliţiei de guvernare vor să trimită arme Ucrainei.

George Simion: „Ciolacu spunea sa livram niste MIG-uri, care oricum nu se ridică de la sol”

Citeşte şi EXCLUSIV Cum ar fi acţionat Traian Băsescu la invazia Rusiei, dacă mai era preşedinte: „Aş fi cerut să trimitem armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina”

Liderul AUR consideră o aberaţie ideea ca România să trimită arme Ucrainei. Acesta a declarat la emisiunea lui Victor Ciutacu de marţi seară că liderii coaliţiei de guvernare ar trebui să apere în primul rând interesele românilor.

„Nu ar trebui să ne bagam intr-un razboi care nu ne apartine. I-am vazut si pe preşedintele Senatului şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor foarte inconstienti si dornici să facă alte interese. Mai avem un CSAT, un  Parlament. De unde şi pînă unde să ne apucăm noi să livram armament. Nu ne obliga NATO sa intervenim in acest conflict. Suntem de acord cu ajutor umanitar, nu cu armata.

Dl Ciolacu spunea sa livram niste MIG_uri, care oricum nu se ridică de la sol.

Am vazut multe masini militare umbland prin România în ultima perioadă. Daca vrei să sancţionam Rusia, trebuie să-l demitem pe ministrul  incompetent de la Energie, care trimite banii românilor la Moscova, prin facturile de la pompă, prin facturile de la energie. Suntem conduşi de niste prosti. Hai sa urmarim interesul românilor.

Cîţu, Ciolacu şi Ciucă s-au dus să se pozeze pe la Kiev. Nu au folosit această vizită în interesul românilor. S-au băgat în poze, Cîţu la sfârşit, a doua zi. El nu a mers cu băieţii mari în prima zi.

Consideram o aberaţie să trimitem armament. Ar însemna că ne implicam activ. Suntem pentru pace, însă noi trebuie să urmărim interesul României. In acest moment nu e in interesul României să trimitem armament”, a declarat liderul AUR la România Tv.

Vasile Dîncu, a declarat, recent, la Cluj, că,  în acest moment România oferă doar sprijin umanitar Ucrainei.

„Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a mai precizat că nici despre avioane MiG nu este vorba în sprijinirea Ucrainei.

„Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem, în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine (…) plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment”, a declarat Vasile Dîncu.

Citeşte şi Un bunic din Harkov i-a lăsat cu ochii-n soare pe soldaţii lui Putin! A furat de la ruşi un camion cu armament şi l-a dus militarilor ucraineni VIDEO