EXCLUSIV George Simion: „Noi suntem dispuşi să dialogăm cu toate partidele, mai puţin cu extremiştii lui Cîţu”

Preşedintele AUR George Simion a fost miercuri invitatul lui Victor Ciutacu, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, unde a discutat despre variantele pentru ieşirea din criza politică şi pentru formarea unui nou guvern, după ce executivul condus de Florin Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură.

06 oct. 2021, 22:18
EXCLUSIV George Simion: „Noi suntem dispuşi să dialogăm cu toate partidele, mai puţin cu extremiştii lui Cîţu”

George Simion a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să numească un premier săptămâna viitoare, altfel partidul său va demara procedura pentru a strânge semnăturile necesare suspendării preşedintelui.

„E foarte greu sa intelegi ce spune Citu, balmajeste ceva. Bine ca nu il mai avem premier, nu stiu ce intentioneaza sa faca acum, nici el, nici Iohannis. Eu cred ca am terminat acest episod trist.

Sa treaca in opozitie PNL, Doamne-ajuta! Noi suntem foarte seriosi, situatia e grava in tara. Ori alegeri anticipate, ori facem un guvern de oameni seriosi, care sa duca tara. Oameni care isi fac treaba ca la carte, seriosi, poate necunoscuti publicului, dar care nu sunt bagati in mizeria asta politica. Sa ne scoata de unde ne-au adus Citu si ai lui.

Noi suntem dispusi sa dialogam si sa gasim aceste solutii aproape cu toate fortele politice din Parlament. Cu PSD, cu USR, cu tabara domnului Orban, daca inteleg ca nu se poate cu Orban premier, cu UDMR, mai putin cu extremistii lui Citu.

Noua ni se transmite pontajul de la PNL in fiecare zi. De exemplu, astazi discutau despre faptul ca este absolut intolerabil punctajul electoral atins de AUR, care s-a dublat, si spuneau ca din cauza USR s-a intamplat asta.

Eu nu cred ca PNL este la 21%. Tot din ce au de transmis comunicatorii lor, ei spun asa: „am avut 25% la parlamentare, am pierdut 3% pe fondul pandemiei, ceea ce e normal, dar vom recupera”.

George Simion: „Îl anunţăm pe Iohannis că vom strânge o treime din semnături şi îl vom suspenda. Cu noi nu merge cu fente”

Nu stiu cum s-a obisnuit in politica romaneasca pana acum, dar noi suntem seriosi si il anuntam pe Iohannis ca vom strange o treime din parlamentari si vom demara suspendarea sa, daca insista cu Florin Citu. Fara fente, ca nu merge cu noi. Alt motiv este implicarea in alegerile interne din PNL, motiv pentru care sunt oameni buni din PNL care sunt suparati. Alt motiv, alegerile parlamentare din decembrie, cand a fost agent electoral pentru PNL si a luat 25%. Imi scriu oamenii si nu stiu care sunt mai multi, cei care imi cer sa-l dam jos pe Iohannis sau cei care imi cer sa-l dam jos pe Arafat. Arafat e nemuritor.

In dezbaterea parlamentara, reprezentantii romanilor au o frica, cand vor vedea cati sunt in strada, asa ca o sa voteze si ajungem la suspendarea presedintelui. Dar, repet, scenariul acesta se va desfasura doar daca saptamana viitoare nu numeste alt premier care sa faca guvernul.

Noi suntem oameni seriosi si mergem pana la capat, noua nu are ce sa ne faca domnul Iohannis. Eu nu beau, nu fumez, nu ma droghez, fata cu care sunt e bine merci, nu are ce sa ne insceneze.”, a spus George Simion la România TV.

George Simion, despre tentativa de mituire a colegilor din AUR de către PNL: „Ne-a sunat şi Rareş Bogdan ca să retragem moţiunea”

„Acest parlamentar PNL a incercat cu mai multi colegi ai nostri, unii l-au inregistrat, altii nu. Apropiatii colegului nostru care nu a tradat trebuia sa se inscrie formal in PNL si ii puneau sefi la ICR sau alte deconcentrate. Asa functioneaza Romania condusa prin rotatie de partidele politice. Colegii nostri au dus la DNA mai multe inregistrari, nu doar cu acel Sandru, mai sunt si altii care au incercat.Ciprian a fost abordat sa se intalneasca cu Rares Bogdan. Rares Bogdan ne-a sunat si pe noi sa retragem motiunea, ne spunea ca nu e bine sa ne bagam noi in alegerile din PNL. Apoi a transmis mesajul ca nu am cerut nimic. Eu i-am spus ca ne deranjeaza faptul ca ne face extremisti, pentru ca noi suntem in familia conservatoare, nu suntem extremisti.

Colegul nostru era la Timisoara si a fost preluat de Sandru, pentru ca Rares Bogdan era la Bucuresti. Treptat vom mai face publice si alte inregistrari. Noi sambata am fost in strada alaturi de romani, ne-am luat amenda undeva la 38.000 de lei, desi PNL a luat doar 10.000 si a avut congres in spatiu inchis. Noi ne luptam cu armele noastre cu mafia care a acaparat aceasta tara. Macar daca luau ei ceva, dar astia sunt niste slugi netrebnice, niste oameni mici, care doar au contribuit la vanzarea Petrom etc, de 90% din banii Romaniei se duc afara.

Mi-a scris si mama sa am grija pe unde merg, cu cine ma intalnesc, ce mananc. Suntem datori cu o lupta, mie nu au ce sa-mi faca. Ce avem de pierdut, oricum ne-au luat tot. Daca nu luptam acum, cand o sa luptam? Vreau sa va spun ca e ultima generatie de tineri care mai sunt dispusi sa lupte, pentru ca au intrat in scoli, e tehnologia care iti ia mintile, iar subiecte ca patriotismul devin nepopulare.”, a mai declarat George Simion.

George Simion a vorbit şi despre viziunea naţionalistă a partidului pe care îl conduce şi a dat asigurări că AUR nu doreşte scoaterea României din UE.

„Sigur ca da, viitorul stat roman, din care sa faca parte si Bucurestiul si Chisinaul, va face parte din UE. O Uniune a natiunilor europene. Noi vrem un stat care sa stea drept in Europa, la fel cum o face si Ungaria”, a mai declarat Simion.

„Raed Arafat nu pare ca se subordoneaza cuiva din Guvernul Romaniei, el s-a facut stapan peste destinul romanilor, dar e clar ca incalca Constitutia. Eu la inceput nu stiam daca e buna sau nu e buna Constitutia, dar am realizat ca daca toata lumea ar respecta-o, ar fi bine. Sfarsitul lui Raed Arafat va fi un guvern in care va fi AUR. Nu vedeti ca dupa orice tragedie nu el e vinovat. Mortii pe care ii are pe constiinta fac sa vrem sa scapam de el”, a incheiat George Simion.

Citeşte şi: Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”