EXCLUSIV George Simion nu exclude candidatura la preşedinţia României: „Nu mă dau în lături!

Copreşedintele AUR susţine că nu intenţionează să-şi depună mandatul pentru postul de la Cotroceni, dar nu exclude această variantă dacă i se cere.

27 dec. 2021, 21:26
EXCLUSIV George Simion nu exclude candidatura la preşedinţia României: „Nu mă dau în lături!

George Simion lasă suspansul în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din 2024. Prezent la România TV, Victor Ponta a declarat că îl vedet în turul al doilea al alegerilor: „PSD are 2-3 candidaţi, la PNL Ciuca, că doar nu vine Cîţu, şi sigur George Simion, care va ajunge în turul 2, pe modelul Vadim Tudor 2000. Problema e ce facem până în 2024”.

EXCLUSIV | George Simion, ironii după ce un irlandez beat a spart Parlamentul. „Explicaţia e penibilă! Suntem în filmele cu proşti, dar nu suntem chiar aşa de proşti”

George Simion a anunţat că speră ca Iohannis să nu stea la Cotroceni până în 2024, dar a precizat că va propune oameni de valoare pentru postul de preşedinte. Totuşi, liderul AUR nu a exclus ca el să fie candidatul, dacă situaţia o impune şi colegii îi cer asta.

Sunt oameni mai potriviți ca mine că să fie preşedintele  României. De asta am creat AUR, că să propunem oameni valoroși în funcţii publice. Pentru prezidențialele din 2024 …sau poate mai devreme dacă îl demitem pe Iohannis, o să venim cu propuneri de oameni valoroși ai României. Nu mă dau în laturi dacă nu o să aibă cine să ducă lupta. Mai e cale lungă și o să ducem discuții cu oameni mai potriviţi decât mine să ocupe funcţia asta”, a declarat George Simion în exclusivitate la România TV.

Reamintim că George Simion a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Pentru demararea procedurilor, AUR trebuie să strângă semnături de la cel puțin o treime din numărul total al parlamentarilor. Simion a anunțat că au semnat deja pentru suspendare și parlamentari de la PNL, probabil referindu-se la parlamentarii plecați împreună cu Ludovic Orban din grupul partidului.

Liderul AUR spune că își dorește ca referendumul pentru suspendare să fie organizat odată cu alegerile anticipate.

Despre incidentul cu irlandezul beat de la parlament, George Simion susţine că ar trebui ca „organele abilitate să-şi facă datoria, dar să nu ne ia chiar aşa de proşti”.

„Un cetăţean irlandez… Bine că nu era membru AUR. Cu siguranţă, o să vină un domn PNL de la Iaşi (Alexandru Muraru, deputat liberal, n.red) şi să o zică: Scoateţi-i pe AUR în afara legii, că ia uitaţi ce au făcut!”, a mai spus liderul AUR.