EXCLUSIV | George Simion, ironii după ce un irlandez beat a spart Parlamentul. „Explicaţia e penibilă! Suntem în filmele cu proşti, dar nu suntem chiar aşa de proşti”

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, luni, România TV, că nu îi vine să creadă cum un cetăţean irlandez "beat rang" a reuşit să pătrundă în clădirea Parlamentului, fără a fi observat, spunând că "ar fi bine să avem instituţii puternice care să nu ne ia aşa de fraieri".

27 dec. 2021, 13:40
EXCLUSIV | George Simion, ironii după ce un irlandez beat a spart Parlamentul. „Explicaţia e penibilă! Suntem în filmele cu proşti, dar nu suntem chiar aşa de proşti”

Într-o intervenţie telefonică la România TV, George Simion a izbucnit în râs în momentul în care a comentat incidentul de securitate produs duminică seara la Parlament.

„Cum era? Era un cetăţean beat rangă ce a confundat hotelul cu Parlamentul. A reuşit să sară gardul şi ce a ma făcut? Era beat rangă şi a sărit gardul. Nu l-a observat nimeni!

Refuz să cred lucrul ăsta (că nu l-a observat nimeni). E amuzant aşa să îţi imaginezi parcursul ăsta. Nu ştiu dacă domnul din Irlanda a venit cu vreun sejur, cu vreun tichet de vacanţă şi dacă era inclusă vreo vizită în Parlament pentru dumnealui.

Prima oară când am citit ştirea am zis că au revenit la birou cei din coaliţia de guvernământ. Titlul era că hoţii au călcat Parlamentul noaptea trecută”, a declarat deputatul AUR, George Simion, la România TV.

Citeşte şi: Alertă la Parlamentul României. Un cetăţean irlandez beat a intrat în clădire noaptea trecută după ce a spart un geam

George Simion susţine că ar trebui ca „organele abilitate să-şi facă datoria, dar să nu ne ia chiar aşa de proşti”.

„Un cetăţean irlandez… Bine că nu era membru AUR. Cu siguranţă, o să vină un domn PNL de la Iaşi (Alexandru Muraru, deputat liberal, n.red) şi să o zică: Scoateţi-i pe AUR în afara legii, că ia uitaţi ce au făcut!”, a mai spus liderul AUR.

Întrebat ce distanţă este de la gardul Parlamentului până la intrare, Simion a dat de înţeles că irlandezul beat fiind nu avea „cum să ajungă” şi precizează că explicaţia autorităţilor este „penibilă”.

„Beat fiind, nu avea cum să ajung, nu avea cum să spargă. Vă daţi seama? Explicaţia e penibilă! Suntem în filmele cu proşti, dar nu suntem chiar aşa de proşti”, a mai spus George Simion.

Victor Ciutacu: „Cea mai securizată clădire din România e spartă de un irlandez beat care zice că a greşit hotelul”

La dezbaterea de la România TV a participat şi Victor Ciutacu, prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant”, care a amintit că serviciile de securitate cheltuiesc sume uriaşe în fiecare an, însă acum „nimeni nu-l simte” pe cetăţeanul irlandez care a spart clădirea Parlamentului.

„Are dreptate George Simion că îl bufneşte râsul, dar dincolo de asta e absolut tragic. Cea mai securizată clădire din România e spartă de un irlandez beat care zice că a greşit hotelul. Nimeni nu-l vede! Nimeni nu-l simte.

Au cumpărat la tehnică de monitorizare serviciile de pază şi serviciile de informaţii. Cheltuim miliarde în fiecare an.

Dacă intra o vulpe în Curtea Parlamentului, sigur aveam ştiri în curtea nopţii de Crăciun. Peste drum de Parlament e SRI. Tot peste drum e Poliţia Locală, e Parchetul General. Intră cine vrea pe acolo?

Ai văzut când se bat ăia prin Piaţa Constituţiei, imediat se găsesc imagini de la camerele de supraveghere şi le dăm la televizor. N-au dat nicio imagine”, a afirmat Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, reacţie spumoasă după ce Parlamentul a fost spart. „Un irlandez beat a venit şi a spart Casa Poporului. Intrăm în Cartea Recordurilor!”

De asemenea, George Simion le-a cerut autorităţilor să facă publice imagini cu cetăţeanul irlandez „să vedem cât de beat era”.

„Are dreptate George Simion. Oboseşti până să ajungi de la poartă, de la oricare latură a gardului până la orice intrare în Parlament oboseşti la propriu. L-au prins repede pe turburelul irlandez!”, a punctat Victor Ciutacu.

Întrebat cine ar trebui să fie tras la răspundere pentru acest incident, liderul AUR a amintit şi despre alte „breşe de securitate”.

„Noi am mai văzut breşe din astea de securitate cu Black Cube, cu nişte spioni care aparent o urmăreau pe doamna Kovesi.

De unde ştiu că irlandezul nu voia să planteze la grupul AUR nişte zvastici sau ştiu eu ce mai aberează domnul Muraru şi să se încerce scoaterea în afara legii? Nu ştiu. Ar fi bine să avem instituţii puternice care să nu ne ia aşa de fraieri”, a conchis George Simion.