EXCLUSIV George Simion: „România NU trebuie să intervină în războiul din Ucraina. Preşedinţii celor două Camere si-au depasit atributiile de dragul unei vizite la Kiev”

George Simion a răbufnit după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora România ar putea trimite arme Ucraine.

30 apr. 2022, 20:48
EXCLUSIV George Simion: „România NU trebuie să intervină în războiul din Ucraina. Preşedinţii celor două Camere si-au depasit atributiile de dragul unei vizite la Kiev”

George Simion este de părere că România nu trebuie să intrvină în războiul dintre Rusia şi Ucraina, mai ales că Ucraina nu este nici măcar stat membru NATO.

George Simion: Nu avem de ce sa sprijinim cu armament si cu soldati un stat care nu face parte din NATO

Citeşte şi România anunţă că ar putea fabrica „Tatăl tuturor bombelor”, una dintre armele cu care Putin a lovit Ucraina

Liderul AUR este revoltat după ce s-a aflat că România ar putea trimite arme în Ucraina.

„Cu ce mandat o sa trimita Ciolacu, Cîţu, Ciucă armamentul in Ucraina? Nu cred ca România trebuie sa intervina. Cred ca presedintii celor 2 camere si-au depasit cu mult atributiile de dragul unei vizite la Kiev.

Ucraina nu face parte din NATO si nu avem de ce sa sprijinim cu armament si cu soldati un stat care nu face parte din NATO.

Vreau sa linistim romanii, Romania nu va intra in niciun conflic armat. Acesti incompetenti care conduc tara, care au asistat impasibili la dublarea pretului la alimente, trebui sa paraseasca conducerea si nu trebuie sa ne bage într-un conflict armat, unde nu avem ce cauta.

Acest razboi se castiga economic, nu cu MIG-URILE noastre care nici macar nu mai decolează”, a declarat liderul AUR la România Tv.

Citeşte şi Fizicianul Cristian Presură explică cum funcţionează bomba termobarică: „Se numeşte Tatăl Tuturor Bombelor”

Reamintim că Nicolae Ciucă a vorbit recent despre un proiect de lege dezbătut în cadrul MApN, cât și la Palatul Victoria, prin intermediul căruia executivul de la București ar putea trimite arme în Ucraina, în contextul ofensivei armatei lui Vladimir Putin.

„În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a fost întrebat de reporteri și despre zvonurile potrivit cărora în România ar fi instruiți soldați ucraineni. De asemenea, Ciucă a comentat și afirmațiile estabishmentului de la Moscova, care a susținut că țara noastră trimite mercenari în teritoriul vecin, în sprijinul lui Volodimir Zelenski.

Astfel, prim-ministrul Român a negat scenariile de la Moscova.

„Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a declarat oficialul de la Cotroceni.

Din 24 februarie, de la declanșarea războiului, administrația de la Moscova a avertizat că orice stat care va sprijini militar armata lui Volodimir Zelenski, ar putea deveni o țintă.